Lastik-İş İşçilere Destek - Son Dakika
Yerel

Lastik-İş İşçilere Destek

Lastik-İş İşçilere Destek

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren plastik fabrikası önünde toplanan Disk’e bağlı Lastik-İş Sendikası üyeleri, işçilere sendikal haklarının verilmesi için eylem yaptı.

10.03.2014 10:12

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren plastik fabrikası önünde toplanan Disk'e bağlı Lastik-İş Sendikası üyeleri, işçilere sendikal haklarının verilmesi için eylem yaptı. Plastik fabrikasında çalışan işçilerin sendikal hakları için mücadele ettiklerini söyleyen Lastik-İş İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk, sendika üyeliğinin her işçinin anayasal hakkı olduğunun altını çizdi.

Lastik-İş İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk, "Sendikalı olmak suçsa ben bu suçu milyon defa işlemeye hazırım. Sendika üyesi olmak suç değildir ama işçilerin sendikaya üye olmasını engellemek ya da bu gerekçe ile işten çıkarmak suçtur. Fabrikayı işlediği bu suçtan dönmesi için uyarıyoruz. Hiçbir güç sendikal hakların kullanılmasına engel olamayacak" açıklamalarında bulundu.

İşten çıkarılan ve iş yerinde baskı gören tüm işçilerin her zaman yanlarında olacaklarını ifade eden Öztürk, "Biz her zaman işçi kardeşlerimizle dayanışma içinde olacağız. Onlar geri alınana kadar meydanlarda olacağız. Hakan Plastik işçileri yalnız kalmayacak" dedi. İşçilerin, sadece insanca yaşamak için en doğal hakları olan sosyal haklarda iyileştirme istediklerini ve sendikaya üye olduklarını belirten Öztürk "Bu ülkede işverenin iş yeri açma hakkı varsa işçinin de sendikalaşma hakkı vardır. Bütün zenginlikleri biz üretiyoruz ama ürettiğimizden payımızı vermiyorlar. Hakkımızı almak için örgütlenmekten başka çaremiz yok. Zaman, işçi sınıfının silkinme, haksızlığa ve hukusuzluğa karşı koyma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

ISLIK ÇALARAK PROTESTO ETTİLER

Bütün işçilerin, birlik olmaktan başka çıkar yollarının olmadığını anlamak zorunda olduğunu ifade eden Öztürk, "Sendikalaşma hakkına saygı duyması ve işten çıkardığı işçileri geri alması için iş verene çağrı yapıyoruz. İşçiler haklarını alana kadar ve işten çıkarılan işçiler geri alınana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu yaptıklarımız sadece başlangıçtır" dedi.

Mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini söyleyen DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kutay ise sonunda kazananın işçiler olacağını söyledi. "

'Sendikal hakkımız engellenemez', 'Direne direne kazanacağız', 'Susma sustukça sıra sana gelecek', 'İşçiyiz haklıyız kazanacağız' sloganları atan işçiler, fabrikayı ıslık çalarak protesto etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lastik-İş İşçilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement