Litvanya Büyükelçisi'nden Kayseri Osb'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Litvanya Büyükelçisi'nden Kayseri Osb'ye Ziyaret

Litvanya Büyükelçisi\'nden Kayseri Osb\'ye Ziyaret

Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

20.02.2015 16:01

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Büyükelçi, Kestutis Kudzmanas'a Kayseri Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi.

Litvanya'nın mobilya, beyaz eşya ve tekstil üretiminde gelişmiş bir ülke olduğunu belirten Büyükelçi Kestutis Kudzmanas, Kayseri ile Litvanya arasında ticaret köprüsü kurmayı hedeflediklerini söyledi.

İşbirliğinden memnuniyet duyarız

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde 1000'e yakın fabrikanın bulunduğunu belirten Ahmet Hasyüncü "Bölgede bulunan fabrikalarda 60 binin üzerinde çalışan var. Alt yapı ile ilgili hizmetlerin tamamı bölgemiz tarafından verilmektedir" dedi.

Özellikle çarpık sanayileşmenin önlenmesi için devlet tarafından teşvik verildiğine dikkat çeken Ahmet Hasyüncü, enerjiyi en ucuz kullanan bölgelerin organize sanayiler olduğunu söyledi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde yabancı yatırımcı sayısının az olduğuna dikkat çeken Hasyüncü, "Litvanya, özellikle mobilya alanında gelişmiş bir ülkedir. Yatırım alanında işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyarız" dedi.

Ticaret köprüsü kurmayı hedefliyoruz

Litvanya'nın başta mobilya olmak üzere tekstil ve beyaz eşya üretiminde de büyük gelişim gösterdiğine dikkat çeken Büyükelçi Kestutis Kudzmanas, "Türkiye ile daha önce mobilya ihracatı alanında çok iyi bir noktaya gelmiştik fakat şu an mobilya ihracatı durdu. Amacımız iki ülke arasındaki ticari ilişkilerimizi güçlendirip önemli bir ticaret köprüsü kurmaktır" diye konuştu.

Litvanya'da ormanlık alanın fazla olmasından dolayı gelişen mobilya sektörü sayesinde yıllık 2 milyar doların üstünde mobilya ihracatı yapıldığını belirten Kestutis Kudzmanas "Litvanya ile Türkiye'nin üretim alanları birbirine çok benziyor. Bu nedenle iki ülkenin ticari ilişkilerini daha iyi bir noktaya getirebileceğimizi temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Litvanya Büyükelçisi'nden Kayseri Osb'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement