Maça Hayat Molası - Son Dakika
Yerel

Maça Hayat Molası

Maça Hayat Molası

Hatay'da Trafik Kazası Geçiren Fatih Taştepe'nin Ailesi Tarafından Bağışlanan Kalbi ve Böbreklerini Taşıyan Ambulans Helikopter, Futbol Oynanan Sahaya İndi

11.11.2010 15:12

Hatay'da trafik kazası geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Fatih Taştepe'nin ailesi tarafından bağışlanan kalbi ve böbreklerini taşıyan ambulans helikopter, futbol oynanan sahaya indi. Maç, helikopterden alınan kalbin ambulansla hastaneye yetiştirilmesinin ardından kaldığı yerden devam etti.

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde 8 Kasım'da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve götürüldüğü Antakya Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşen Fatih Taştepe'nin organları ailesi tarafından bağışlandı.

Ailenin bağışı üzerine doktorlar Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Ulusal Koordinasyon Merkezi'ne bilgilendirdi. Yapılan araştırmada kalp ve böbrek nakli bekleyen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki 3 hastaya nakil yapılması için hemen harekete geçildi. Bunun üzerine organların yetiştirilmesi için zamanla yarış başladı.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Adana'daki ambulans helikopter, Hatay'a uçarak Fatih Taştepe'den alınan organlar Gaziantep'e getirmek için yola çıktı. Ancak, organın biran önce hastaneye ulaştırılmasını planlayan ekip, çevresinde bir çok yerleşim alanının bulunduğu Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi ve yakınlarında helikopterin inişi için uygun bir yer bulamadı.

Yapılan araştırma sonucunda hastaneye en yakın yer olan Gaziantep Emniyet Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesindeki Şehit Ahmet Condul Sahası helikopterin inişine uygun bulundu.

Bunun üzerine Gaziantep Valiliği Kupası 'Polis-Gençlik Elele' Liseler arası Halı Saha Futbol Turnuvası'nın gerçekleştiği sahada müsabakaya helikopterin gelmesine kısa bir süre kala mola verildi. Liseli gençler organ nakli için sahayı boşaltırken, çevrede güvenlik önlemi alındı. Yaklaşık 40 dakikalık bir yolculuğun ardından helikopter sahaya başarılı bir iniş gerçekleştirdi.

Daha sonra Gaziantep'teki sağlık görevlileri tarafından helikopterden alınan kalp ve böbrekler, yapılacak tahlillerin ardından uygun bulunacak 3 hastaya nakledilmek üzere ambulansla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüldü. Helikopterin havalanmasının ardından mola verilen müsabaka kaldığı yerden devam etti.

2 ORGAN DA ANTALYA VE İSTANBUL'A GİTTİ

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Bayram Kerkez, Fatih Taştepe'nin, kalp ve böbreklerinin yanı sıra bağışlanan pankreasının Antalya'ya, karaciğerinin ise İstanbul'a gönderildiğini açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Maça Hayat Molası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement