Manisa'da Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Cumhuriyet Coşkusu

Manisa\'da Cumhuriyet Coşkusu

Manisa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

29.10.2013 12:21

Manisa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Manisa Valiliği önünde düzenlenen törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Birinci Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Beldiye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Açıkdil, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Manisa Valisi, Belediye Başkanı ve Tugay Komutanı askeri araçtan halkın bayramını kutladı.

Törenin başında Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Halk Oyunları gösterisi ve CBÜ Cimnastik ekibi sahne aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Askeri bandonun çaldığı marşlar eşliğinde tören geçişi gerçekleşti. Tören geçitinde bayrak grubu, tören karargahı, onur kıtası, askeri birlikler, gaziler, izciler, okullar, polisler, sivil toplum örgütleri temsilcileri yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin motorlu birlikleri, resmi kurumların motorlu araçları geçiş yaptı. Tören geçişini Vali Savaş, Başkan Ergün ve Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan selamladı. Vatandaşlar korteji bayraklar sallayarak ilgiyle izledi.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen üstün gayret ve fedakarlıklar sonucunda kahramanlarımız tarafından bizlere armağan edilen Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement