Manisa Tso Üyeleri E-Tebligat ve Kep Konularında Bilgilendi - Son Dakika
Yerel

Manisa Tso Üyeleri E-Tebligat ve Kep Konularında Bilgilendi

Manisa Tso Üyeleri E-Tebligat ve Kep Konularında Bilgilendi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) düzenlediği aylık etkinlik programları ile üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor.

02.04.2014 14:46

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) düzenlediği aylık etkinlik programları ile üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında, Manisa TSO Üyelerinin katılımıyla, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından lisanslanan ilk özel kuruluş olan Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji Şirketi TNB KEP ile E-tebligat ve KEP konularında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, "Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji Şirketi TNB KEP ile düzenlemiş olduğumuz e-tebligat ve kayıtlı elektronik posta konularında bilgilendirmenin yapılacağı seminere hepiniz hoş geldiniz. Çağımız elektronik çağı. Artık bir çok iş sürecimizi teknolojinin imkanları sayesinde daha kolay ve daha kontrol edilebilinir şekilde revize ediyoruz. Geçtiğimiz hafta e-dönüşüm hakkında düzenlediğimiz seminerde faturadan, bordroya birçok konuda bunları detaylandırmıştık. Bugün de iletişim süreçlerimizin dönüşümü hakkında bilgi alacağız. Artık kanun koyucular da, düzenledikleri mevzuatla bu süreci destekliyor. Bildiğiniz üzere 2013 yılında elektronik tebligat yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle tüm anonim ve limited şirketler için kayıtlı elektronik posta (KEP) hesabı kullanılması kanunen zorunlu hale geldi. Bu yeni düzenleme şirketlerimize birçok kolaylığı da beraberinde getirdi. Artık şirketler kayıtlı elektronik posta üzerinden yazışmalarını yapabilecek, sözleşme feshi, ihale duyurusu, bordro gönderimleri, şirket beyannameleri gibi birçok ticari ve yasal bildirimleri kep yoluyla elektronik ortamda alıp gönderilebilecek. Bunun yanı sıra KEP sistemiyle resmi, özel ve ticari her türlü belge veya yazı kurum, kuruluş ve şahıslar arasında yasal olarak geçerli ve güvenli bir şekilde elektronik olarak paylaşılabilecek, gönderilip alınabilecek. Bu uygulama hem şirketlerin iş süreçlerini hızlandırıp verimliliklerini artıracak hem de maliyetler açısından kolaylık sağlayacak" dedi.

Konuşmanın ardından TNB KEP kamu satış yöneticisi Yahya Yılmaz katılımcılara 2013 yılında Elektronik Tebligat Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesiyle tüm Anonim ve Limited şirketler için kullanılması kanunen zorunlu hale gelen Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabının amacı, işlevi ve kapsamını detaylı olarak anlattı. Yılmaz, seminerin son bölümünde ise katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Tso Üyeleri E-Tebligat ve Kep Konularında Bilgilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement