Maraton Koşan Uşaklı Akın Yeniceli Katıldığı Son Yarışta İkinci Oldu - Son Dakika
Yerel

Maraton Koşan Uşaklı Akın Yeniceli Katıldığı Son Yarışta İkinci Oldu

Maraton Koşan Uşaklı Akın Yeniceli Katıldığı Son Yarışta İkinci Oldu

hafta sonu katıldığı 4.ikinci oldu.

08.10.2012 17:16

Yaklaşık üç yıldır maraton koşan 25 yaşındaki Akın Yeniceli,

hafta sonu katıldığı 4. Uluslararası Elbistan-Afşin- Ekinözü Ultra Maraton Koşusu'nda

ikinci oldu.

Banaz ilçesine bağlı Çorum köyünde ailesiyle birlikte çiftçilik yapan ve çoban köpekleriyle yarışan Akın Yeniceli, yaklaşık 3 yıl önce eski milli atlet Ali Yılmaz tarafından keşfedilerek maraton koşularına katılmaya başladı. Son iki yılda katıldığı birçok resmi ve özel yarışta onlarca derece elde eden Akın Yeniceli,

4. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu'nda da 170 kilometrelik parkuru 21 saat 2 dakikada tamamlayarak ikinci oldu.

Hafta sonu katıldığı ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescil edilen 4. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu'nun oldukça zorlu geçtiğini anlatan Akın Yeniceli, ikincilik kupası ile gazetecilere poz verdi.

170 kilometrelik parkuru 21 saat 2 dakikada bitiren Yeniceli yaklaşık 60 yarışmacı arasında parkuru tamamlayan yarışmacı sayısının sadece 7 olduğunu da belirtti.

Yarı maraton ve maraton koşularında istediği dereceleri elde edebilmek için antrenmanlara devam ettiğini ancak destek bulamadığı için ekonomik olarak güçlük çektiğini de anlatan Akın Yeniceli, "En büyük sorunumuz ekonomik olarak hiç kimsenin destek olmaması. Elbistan, Afşin, Ekinözü Ultra Maratonu'nda 170 kilometre koştum. Önümüzdeki yıllarda 250 kilometre koşmayı hedefliyorum. Önümüzdeki dönemde Avrasya Maratonu'na katılacağım. Ekonomik olarak destek verilirse çok daha iyi dereceler elde edeceğime inanıyorum.

170 kilometrelik parkurda elde ettiğim ikincilik kupasını yerel yöneticilere götürüp destek isteyeceğim. Sporun gelişmesi ve ilimizi temsil edebilecek sporcuların yetişmesi için amatör sporların desteklenmesi gerekiyor.

Son iki yılda elde ettiğim başarılarla bu desteği hak ettiğimi düşünüyorum" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maraton Koşan Uşaklı Akın Yeniceli Katıldığı Son Yarışta İkinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement