Mastob Başkanı Cengiz Barut'tan Turiste İlginç Benzetme Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mastob Başkanı Cengiz Barut'tan Turiste İlginç Benzetme Açıklaması

Mastob Başkanı Cengiz Barut\'tan Turiste İlginç Benzetme Açıklaması

Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Meclis Üyesi Cengiz Haydar Barut, MATSO'nun yaptıracağı Stratejik Planı'nın 2014 yılı Ocak ayında belirlenecek olmasının gelecek sezon...

28.08.2013 18:27

Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Meclis Üyesi Cengiz Haydar Barut, MATSO'nun yaptıracağı Stratejik Planı'nın 2014 yılı Ocak ayında belirlenecek olmasının gelecek sezon Manavgat'ın Turizm açısından beklentilerine hiçbir faydasının olmayacağını dile getirdi. Bu konuda acil olarak kısa vadeli çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Barut "Turist göçmen kuş değil, Nisan ayında havalar ısınınca buraya kendisi gelmiyor. Bugüne kadar gelen iyi bir ismimiz var ama bu Ekim sonunda başlayan ve Mart ayına kadar devam eden sıkı bir mücadelenin sonucu Antalya'ya, Manavgat'a geliyor. 2014 yılı için acil olarak hep birlikte oturup özellikle konaklama içinde olacağı bir yapıyla planlama yapmalıyız. Bunu daha öncede söyledim geçen yıllarda Manavgat'ın tanıtımı ve Manavgat'a turist getirilmesi konusunda Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) sınıfta kaldı. Son yıl bir takım destekleri oldu ama inşallah bu yıl başkanla yaptığımız görüşmelerde bölgenin tanıtımı ve bölgeye daha fazla turist getirilmesi yapılacak olan çalışmalardan ümitliyim. Bir çokta talebimiz olacak MATSO'dan. Ben bunu MATSO'nun asli görevi olarak görmek istiyorum. Bölgeye öncelikli olarak turisti getirelim" dedi.

TURİZMİN 12 AYA YAYILMASI LAZIM

Turizmin 12 aya yayılması konusunda uzun yıllarda bu yana çeşitli yerlerde görüşlerini dile getirdiğini belirten MASTOB Başkanı Barut "Bu nasıl olacak? Bütün Türkiye yıllardır 'turizmi 12 aya çıkaralım' diye konuşuyor. Ama nasıl çıkaralım. Biz deniz, güneş, kum satıyoruz bunu kimse inkar edemez. Turist bize öncelikli olarak alışveriş yapmaya gelmiyor. Bize gelirken birinci önceliği tatil. Tatil amaçlı ve dinlenme amaçlı geliyor. Tatil amaçlı gelen müşteriyi de biz Aralık Ocak Şubat ayında buraya getirme imkanımız yok. O dönemde bizim rakiplerimizin hem fiyatları hem güneşi Ocak Şubat ayında daha fazla. Daha uygun fiyatlarla daha uygun destinasyonlar var" dedi.

KIŞIN 180 BİN YATAĞIN 140 BİNİ KAPALI

Uzun vadede Manavgat'ta tek çıkar yolun kongre ve spor turizmini öne çıkarmak olduğuna işaret eden Barut; "Bunuda tekrar söylüyorum. Bölgemizde büyük bir boş alanımız var. Turizm Bakanlığı'da bu konunun üstüne gitmeye başladı. O zaman birçok şeyi yapmamıza gerek kalmayacak. Kışın da buraya gelecek turist. Kış aylarında 180 bin yatağın 140 binini kapatıyoruz. 30 - 40 bin kişi işsiz kalıyor. Bunlara istihdam sağlayacak proje bu alanlarımızın değerlendirilmesi. Bunun içinde bir an önce MATSO baskısıyla çalışma yapmak zorundayız. O alanı da elimizden kaybettiğimiz zaman Manavgat turizmi ömür boyunca 6 ayın dışına çıkamaz" diye konuştu. Cengiz Haydar Barut, Belek'in spor, Kuşadası'nın da TOBB ve TÜRSAB'ın desteğiyle yapılan kongre merkeziyle kongre turizminde oldukça başarılı olduğunu söyledi.

MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, Mısır'da yaşanan olayların Ekim ve Kasım aylarına bir miktar yansıdığına da dikkat çekti. Herşey dahil sistemiyle ilgili sosyal medyada bazı tartışmaların yaşandığını belirten Barut "Otelci her şey dahil sistemini yapıyor ise müşterisinin otelden çıkmasından memnun olur. Siz eğer cazibe merkezleri yaratabilirseniz, ben bugün otelimden turisti götürmek için bedava otobüs koymaya hazırım. Bölgemizde bunun altyapısını oluşturmamız lazım. Üstüne basa basa söylüyorum ve bu konuda tepki de aldım. Neredeyse dünyanın en pahalı Taksi ulaşım ücreti Antalya'da ve ilçelerinde. En büyük yanlışımız bu. Turist otelden taksiye binerek hiçbir yere gidemiyor. Ulaşım en büyük problemimiz. MATSO bu konuda bu işin taraflarını bir masa etrafına toplamalı. Gündoğdu'da bir turistin Manavgat'a yada Side'ye gelmesini bir düşünün. Hakikaten eziyet bir turist için Manavgat'a gelmek. Kızılağaç'tan Manavgat'a gelemiyor, Side'ye gelemiyor. Taksiye binse fiyatlar korkunç. İnşallah yeni büyükşehir yasasıyla tek belediye olacak olan Manavgat bu sorunlara daha rahat çözüm bulabilir. Bir ulaşım planı hazırlamak. Buda çok acil yapmamız gereken bir çalışma. MATSO olarak bunları hazırlayıp yerel yöneticilere bunları vermemiz en doğrusu olacaktır" dedi.

Cengiz Haydar Barut, ulaşım sektörünün onaylaması durumunda bir çok otelin ücretsiz servis koymaya razı olduğunu da sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mastob Başkanı Cengiz Barut'tan Turiste İlginç Benzetme Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement