Mersin'de Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Nevruz Kutlamaları

Mersin\'de Nevruz Kutlamaları

Anamur, Gülnar ve Mut ilçelerinde Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı.

21.03.2014 17:34

Mersin'in Anamur, Gülnar ve Mut ilçelerinde Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı.

Anamur Ortaokulu bahçesinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama, öğrencilerin şiir okuması ve türküler söylemesi ile devam etti.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, etkinlikte yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı'nın son yıllarda Türk İslam coğrafyasında kutlandığı gibi Türkiye'de de hassasiyetle kutlanmaya başladığını belirterek, "Nevruz ateşimizin sonsuza kadar yanmasını diliyorum" dedi.

Anamur Belediyesi Kültür Sanat Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin gösteri yaptığı kutlamalarda, Belediye Başkanı Mehmet Türe ve eski Mersin Milletvekili Hidayet Kılınç örste demir dövüp, Nevruz ateşinin üzerinden atlandı.

Kutlamaya katılanlara, okul bahçesindeki Yörük çadırında hazırlanan sıkma ve ayran ikram edildi.

Gülnar ilçesi Cumhuriyet okulunda yapılan kutlamalara ise Kaymakam Tekin Dundar, Belediye Başkanı Ahmet Günel, Garnizon Komutanı Hakan Dere, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı.

Okul Müdürü Ali Taş, kutlama programında son anda bazı değişiklikler yaptıklarını belirterek, "Dün Niğde'de hainler tarafından şehid edilen bir asker ve bir polisimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu sebeple bu yıl ki kutlama programımızı sadeleştirdik. Protokol olarak müzikli bölümde yer almadık. Sadece öğrencilerimiz kendi aralarında gösterilerini sergilediler. Katılımcılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program, öğrencilerin, yumurta tokuşturma, örste demir dövme ve yakılan ateşin üzerinden atlamasıyla sona erdi.

Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarında ise Mut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Haşim Kaya, Nevruz Bayramı'nın Türk insanını birbirine kenetleyen ve Nevruz ateşinin, hiç sönmeden binlerce ruhu ısıtacağını söyledi.

Etkinlikte, halk oyunları ekibi gösteri yaparken, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Nevruz ateşini kaymakam Mustafa Şahin yaktı.

Etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Kamil Yılmaz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Evren Ekmekçi, Emniyet Müdürü Murat Güney,  Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin ile kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement