Mersinliler Türkülerle Coştu - Son Dakika
Yerel

Mersinliler Türkülerle Coştu

Mersinliler Türkülerle Coştu

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında merkez Akdeniz İlçesi'nde konser veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Nilgün Kızılcı ve TRT Sanatçısı Zafer Albayrak, Mersinlilere türkü ziyafeti çekti.

09.05.2012 14:59

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında merkez Akdeniz İlçesi'nde konser veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Nilgün Kızılcı ve TRT Sanatçısı Zafer Albayrak, Mersinlilere türkü ziyafeti çekti. Konseri izleyenler türkülerle coştu.

11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Akdeniz Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türk Halk Müziği konseri düzenlendi. Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı'ndaki konserde, sanatçılar Nilgün Kızılcı ve Zafer Albayrak, Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konsere Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konser öncesinde bir konuşma yapan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Burakgazi, başta yerel yönetimler olmak üzere tüm kent bileşenlerince desteklenen festivalin Mersin'e büyük katkılar sağladığına inandığını söyledi. Mersin'in uluslararası ve aydınlık yüzünü temsil eden Uluslararası Müzik Festivali'nin 11 yılı geride bıraktığını ifade eden Burakgazi, "Festivalimiz, Mersin'i 'marka kent' yapmanın olmazsa olmazıdır. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu süreçte kente kattıkları ve ürettikleri ile kentin yurtiçi ve dışında tanınmasını sağlamaktadır. Bugün, yeni yeni 'kültür ekonomisi' kavramından bahsedilmektedir. 14 bin yıllık geçmişi olan bir uygarlığın yanı başında kurulmuş olan Mersin, sahip olduğu bu potansiyel ile Roma, Floransa, Paris gibi gelecekte kültür ekonomisi ve turizm destinasyonu yaratma adına çalışmalarını sürdürecektir. Festivalimize başından beri destek olan Akdeniz Belediyesi ve onun değerli Başkanına, Mersinliler adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Türk ise festivalin, kültür sanat etkinlikleri açısından kente farklı bir soluk kazandırdığını belirtti. Bu sayede Mersinlilerin gerek ulusal gerekse uluslararası üne sahip isimleri izleme olanağı bulduğunu ifade eden Türk, İnsanların doğal, toplumsal ve kültürel çevreleriyle olan iletişim ve etkileşimlerini, sesleri biçimlendirerek yaptığını vurguladı. Başkan Türk, "Bu açıdan müzik, toplum üzerinde en büyük etkisi olan kültür ürünlerinden biridir. İnsana duyup düşündüklerini seslerle anlatma olanakları veren bir dil olan müzik, insanın kendini tanımasına, duygularını incelterek yüceltmesine ve düşünerek duygulanmasını sağlar" diye konuştu.

Müziğin ve sanatın, farklı kültürleri sevgiyle yoğurduğuna yüzlerce kez tanık olduğunun da altını çizen Türk, "Bu yüzden sanatın ve müziğin evrenselliğine yürekten inanıyoruz. Kentimizde bu anlamda sanat etkinliklerinin artması için çabalarımız devam edecek. Festival tertip komitesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Zafer Albayrak ve Nilgün Kızılcı sahne alarak, Anadolu'nun farklı yörelerinden türküleri seslendirdiler. Konseri izleyen mersinliler, türkülerin kıvrak nağmelerine oyunlar ve halaylarla eşlik ederek keyifli akşam geçirdiler. Konser sonunda sanatçılara Akdeniz Belediyesi adına birer buket çiçek takdim edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersinliler Türkülerle Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement