Milaslı Doktorlardan Şiddete Tepki - Son Dakika
Yerel

Milaslı Doktorlardan Şiddete Tepki

Milaslı Doktorlardan Şiddete Tepki

Gaziantep'te görevi başında öldürülen 28 yaşındaki Doktor Ersin Arslan'ın Milas'taki meslektaşları tepkilerini "Bu son olsun" diyerek gösterdi.

19.04.2012 12:27

Gaziantep'te görevi başında öldürülen 28 yaşındaki Doktor Ersin Arslan'ın Milas'taki meslektaşları tepkilerini "Bu son olsun" diyerek gösterdi.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde çalıştığı sırada bir hasta yakını tarafından, görevi başında bıçaklanarak öldürülen Doktor Ersin Arslan için yurt genelinde tepki açıklamaları düzenlendi.

Muğla Tabip Odası tarafından sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin önüne geçilmesi için hazırlanan açıklama Özel İzan Sağlık Hastanesinde yapıldı. Hastanede görev yapan doktor ve diğer çalışanların katıldığı basın açıklamasını Özel İzan Sağlık Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İbrahim Özman okudu.

Özman, açıklamasında şunları ifade etti; "Büyük özveri ile çalışan sağlık çalışanlarına yönelik toplumda bir kin, nefret ve öfke halini şaşkınlıkla görüyor ve bu durumu anlamakta zorluk çekiyoruz. Biz Sağlık Çalışanları son yıllarda giderek artan bir şekilde şiddete maruz kalıyoruz. Her gün meslektaşlarımız darp ediliyor, yaralanıyor, sakat bırakılıyor, öldürülüyor. Herkesi son kez uyarıyoruz: Bu şiddet ortamı devam ederse ne yazık ki; sizleri tedavi edecek hekim, ameliyat edecek cerrah bulamayacaksınız. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için bir an önce: TBMM, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda derhal bir araştırma başlatmalıdır. Hekime ve sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete verilen cezalar arttırılmalıdır.

Sağlık Kurumlarında güvenli çalışma ortamları yaratılmalıdır. Hekimler ve Sağlık Çalışanları saldırı ile baş etme konusunda eğitilmelidir. Medya çalışanlarının şiddet konusundaki duyarlılığı arttırılmalıdır. Sağlık İdarecileri ve Yetkililer, sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddette sağlık Çalışanlarına sahip çıkıcı tutum içinde olmalıdır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sorumlusu yalnızca şiddeti uygulayanlar değil, aynı zamanda şiddete sessiz kalıp, gereğini yapmayan Hekimi korumayan yetkililerdir. Görevi başında yitirdiğimiz Meslektaşımız Dr. Ersin Arslan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm meslektaşlarımıza sabır ve baş sağlığı diliyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milaslı Doktorlardan Şiddete Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement