Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Mısır\'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, idam kararını protesto etti.

26.04.2014 20:10

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyesi bir grup, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

Yeşil Cami bahçesinde toplanan platform üyeleri, ikindi namazının ardından, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi lehine slogan atarak dövizlerle Balıklı Parkı'na kadar yürüdü.

Gaziantep İHH Derneği Başkanı Mehmet Emin Arslan, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'daki istiklal mahkemelerinin, yapılan darbeye direnen onurlu insanları "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" gibi "uydurma" gerekçelerle darağaçlarına çektiğini savundu.

Verilen kararların evrensel hukuk ölçütlerine göre "gayri meşru" ve "yok hükmünde" olduğunu belirten Arslan, "528 insanın idamına dair karar; darbecilerin talimatını makyajlama işlevi gören insanlığın hukuk birikimini, hukuk normlarını ayaklar altına almaktadır" diye konuştu.

Arslan, başta batılı ülkeler olmak üzere, Mısır'daki darbe yönetimine destek verenlerin, sessiz kalanların idam yoluyla gerçekleştirilmek istenen idamların ortağı ve asli faili olacaklarını kaydetti.

İdamların durdurulması çağrısında bulunan Arslan, şöyle konuştu:

"Bugün, Mısır'da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek, 528 masum kardeşimize sahip çıkmak için buradayız. İdamları durdurmak, 528 Mısırlı mazlum adına ses vermeye davet etmek ve insanlığın vicdanına seslenmek için buradayız. Özgürlük ateşiyle yola çıkan 528 kardeşimizin boynuna ölüm düğümü atmak için kurulan darağaçlarını yıkmak için buradayız."

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement