Mısır'daki İdam Kararları Ankara'da Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Mısır'daki İdam Kararları Ankara'da Protesto Edildi

Mısır\'daki İdam Kararları Ankara\'da Protesto Edildi

Ankara'da İnsanlık İçin Sessiz Kalma Platformu, Mısır'da 528 kişinin idam kararını protesto etti.

25.04.2014 17:21  Güncelleme: 17:38

İnsanlık İçin Sessiz Kalma Platformu, Mısır'da 528 kişinin idam kararını protesto etti.

Ankara Memur Sen ve Eğitim Bir Sen 1 No'lu şubeyle beraber İnsan Hakları ve Mazlumları Dayanışma Derneği (Mazlumder)  öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu "İnsanlık İçin Sessiz Kalma Platformu", Kocatepe Camisi önünde toplanarak, ABD Büyükelçiliğine yürüdü.

ABD Büyükelçiliği karşısında platform adına ortak basın açıklaması yapan Mazlumder Ankara Şube Başkan Yardımcısı Zeynep Naz Tatlıcıoğlu,  Mısır'daki idam kararlarını birçok Batı ülkesinin seyrederek desteklediğini iddia etti.

Mısır'daki bu kıyımı destekleyen ve sessiz kalan bütün odakları kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade eden Tatlıcıoğlu, şunları kaydetti:

" Tunus'ta tutuşturulan direniş ve devrim ateşi inşallah Adeviye'yi ve bütün İslam coğrafyasını yeniden tutuşturacak ve böylece ümmetin uyanışına, birliğine vesile olacaktır. Ama bunu gerçekleştirebilmek için bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bunun için tüm yapı, kurum ve cemaatlerin, zulme karşı ortak tavır almaları, müminlerin birbirini sevmeleri, birbirine hayır duasında bulunmaları, birbirlerini dost veli edinmeleri, birbirlerini korumaları ve saldırılara karşı ortak tavır almaları, Kur'an'a yönelmeleri, Kur'an'ın emrettiklerini hayatlarına aktarmaları ve Hz. Peygamberi kendilerine örnek almaları gerekir. 'Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın' ilahi emrini kendimize ilke edinmeliyiz"

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi de " idam kararına yükseltilen itiraz Mısır'daki zulme dönük bir karşı çıkışın, yanında daha çok kendi insanlığımızın ölmediğine ilişkin bir haykırış anlamına gelmektedir" dedi.Konuşma sırasında çeşitli sloganlar atan ve 'İdam kararı hükümsüzdür", "Sisi cuntasına boğun eğme" şeklinde pankartlar taşıyan platform üyelerinin sık sık rabia işareti yaptığı görüldü. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'daki İdam Kararları Ankara'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement