Muhasebeciler, Muhasebeciler Gününü Kutlamayacak - Son Dakika
Yerel

Muhasebeciler, Muhasebeciler Gününü Kutlamayacak

Muhasebeciler, Muhasebeciler Gününü Kutlamayacak

Batmandaki muhasebeciler, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe haftasında bu yıl herhangi bir kutlama programı düzenlemeyeceklerini belirttiler.

06.03.2016 11:24

"Barışın muhasebesini yapalım"

Muhasebeciler, yaşanan olaylardan dolayı kutlama yapmama kararı aldı.

Batman- Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Servet Kurt ve Yönetim Kurulu üyeleri Temim Orhan, Mucip Yetmen, Ömer Kara ve M. Selim Aydın basın kuruluşlarını ziyaret ederek her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında bir dizi etkinlikle kutlanan Muhasebe haftasında bu yıl herhangi bir kutlama programı düzenlemeyeceklerini belirttiler.

Oda Başkanı Servet Kurt Muhasebe Haftasında etkinlik yapmama nedenleri ile ilgili olarak şunları dile getirdi.

"Tüm dünyada ve Ülkemizde kutlanılan 1-7 Mart Muhasebe haftasını biz bu yıl sağduyulu bir inisiyatif alarak kutlamayı uygun bulmuyoruz. Ülkemizde ve bilhassa bölgemizde son aylarda yaşanılanlar Mesleki sorunlarımızın önüne geçmiş ve bizleri derinden üzmüştür. Yürütülen çözüm süreci sekteye uğramış Diyarbakır, Mardin ve Şırnak il ve ilçelerinde meydana gelen olaylar neticesinde binlerce insan hayatını kaybetmiş, evlerinden olmuş, yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kalmış, ekonomik ve sosyal hayatta onarılması güç tahribatlara yol açmıştır. Bunun sonucunda yaklaşık 5000 Tacir ve esnaf kepenk kapatmak zorunda kalmış ve bu illerde faaliyet yürüten 100'e yakın Mali Müşavir meslektaşımız işlerinden olmuşlardır. Hal böyle iken Muhasebe Haftası kutlanmasının anlamlı olmayacağını düşünüyor, tüm kesimleri sağduyuya davet ediyoruz. Bizler artık gerçek ve kalıcı bir Barışın Muhasebesini yapmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Muhasebeciler, Muhasebeciler Gününü Kutlamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement