Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz'den, Başkan Kutlu'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz'den, Başkan Kutlu'ya Ziyaret

Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz\'den, Başkan Kutlu\'ya Ziyaret

Sosyal sorumluluk projelerine destek vermek amacıyla Adıyaman’a gelen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve beraberindeki heyet, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’yu makamında ziyaret etti.

13.11.2015 17:05

Sosyal sorumluluk projelerine destek vermek amacıyla Adıyaman'a gelen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve beraberindeki heyet, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'yu makamında ziyaret etti.

Ankara Çankaya Belediyesi, Ankara Guvenevler Mahalle Muhtarlığı ve Ankara Aziziye Mahalle Muhtarlığı işbirliği, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ve Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Yardımlaşma Derneğinin organize ettiği, 'Dostluk Köprüsü' Projesi kapsamında, muhtarlar Adıyaman'a geldi. Adıyaman'da pilot köy seçilen Ahmet Hoca köyü ile Merkez Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine yardım elinin uzatıldığı sosyal sorumluluk projesine destek vermek amacıyla Adıyaman'a, gelen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Türkiye Konfederasyonu Genel Sekreteri Seviye Ardıç Çelik, çeşitli bölgelere ait federasyon başkanları ve muhtarlar Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'yu makamında ziyaret etti.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'yu makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgiler veren Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz; "Muhtar, devlet ile vatandaş arasındaki bağı oluşturan en temel etkenlerden biridir. Gerek devletin verdiği görevler gerekse vatandaşın muhtara yüklediği misyon onu hep toplumla barışık olmaya itmiştir. Toplum içinde yardımlaşma olgusu, tarihsel bağlarımızın bizlere bıraktığı en önemli kültür mirasımızdır. Bu mirasın kuşaktan kuşağa aktarılması aynı zaman da muhtarlarımızın görevleri arasındadır. Bu sorumluluk bilinciyle hareket eden muhtarlarımız bugün güzel bir projeye imza atmaktadırlar. Adını 'Dostluk Köprüsü' koyduğumuz bu sosyal sorumluluk projesi ile belki de son zamanlarda toplumumuzda kaybolan, birlikte hareket etme, paylaşma ve yardımlaşma, birbirimizi daha iyi tanıma, daha iyi anlama, birbirimize el uzatma, bölüşme gibi ortak değerlerimizin unutulmamasına da vesile olacağını umut ediyoruz. Adıyaman'ın son günlerde özellikle bizleri çok üzen ve 102 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör eylemiyle anılıyor olması, burada yaşayan halkı derinden üzdüğünü bilmekteyiz. Oysaki tüm Adıyaman halkını bu olayla değerlendirmek çok yanlış bir algıdır. Biz Adıyaman halkını tanıyoruz ve biliyoruz. O nedenle bu dostluk köprüsü projesinin ilk adımını buradan başlatarak tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Barış kardeşlik ve huzurumuzu bozmak isteyen tüm mihraklara karşı duracağımızı, her zaman muhabbetin, dostluğun ve sevginin yanında olacağımızın bilinmesini isteriz" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise misafirlerine tek tek teşekkür ederek; "Öncelikle Adıyaman ile ilgili gerçekleştirilen projeden dolayı emeği geçen herkese Genel Başkanımız nezdinde teşekkür ediyorum. Adıyaman gerçekten Türkiye'nin en huzurlu illerinden bir tanesidir. Adıyaman, Alevi'siyle Sünni'siyle, Türküyle Kürdiyle yıllar boyunca hep bir arada kardeşçe yaşanan bir ildir. Gerek Diyarbakır ve Suruç, gerekse Ankara katliamları Adıyamanlıların içine kor gibi düşmüştür. Yaşanan terör olaylarına Adıyamanlılar yüz kat daha fazla üzülüyor. Adıyaman üzerinden oynanan oyunların asıl sebebi bu ilde yıllardan beri süregelen barış ve kardeşlik ortamıdır. Geçmişte Filistin'e yardım götüren Mavi Marmara Gemisinde şehit düşen Fahri Yaldız kardeşimizi bütün Adıyamanlılar sahiplenmişti. Onun için bir şehitlik yaptırmıştı. Vatanımız için şehit düşen asker ve polislerimiz içinde aynı sahipliği ortaya koyan halkımız böyle bir terör olayına karışan hiç kimseye, kendi aileleri de dahil hiçbir Adıyamanlı sahip çıkmamıştır ve çıkmayacaktır da. Adıyaman Belediyesi olarak meclis gündemimize, Adıyaman'a zarar veren şahısları Adıyamanlılıktan çıkarmayı da almış bulunuyoruz. Hiç kimse bu ilin vatansever ve barışsever halkının ismini karalayamaz" ifadelerini kullandı.

Sohbet havasında geçen ziyaretin sonunda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, muhtarlara verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'ya bir plaket takdim etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz'den, Başkan Kutlu'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement