Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nin Canlandırılması İçin Yeni Girişim - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nin Canlandırılması İçin Yeni Girişim

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi\'nin Canlandırılması İçin Yeni Girişim

Ödemiş'e bağlı Kaymakçı beldesinin doğusunda, Kiraz-Ödemiş yolu üzerinde bulunan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Ödemiş Kaymakamlığında toplantı yapıldı.

26.05.2012 10:21

Ödemiş'e bağlı Kaymakçı beldesinin doğusunda, Kiraz-Ödemiş yolu üzerinde bulunan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Ödemiş Kaymakamlığında toplantı yapıldı. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Ödemiş Sanayi Bölgesi yeni başkanı Bayram Talay, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka, Ödemiş sanayi bölgesi üyeleri Deniz Gündüz, İbrahim Gökçeoğlu, Murat Kurtuluş, İl Genel Meclis üyesi M. Emin Davran'ın katıldığı toplantıda, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nin yeni müteşebbis heyeti seçildi.

Kaymakamlıkta yapılan toplantıda, Ödemiş OSB'nin başkanlığına Ege Bölgesi Sanayi Bölgesi yöneticisi Deniz Gündüz seçilirken, yönetime de vali yardımcısı İbrahim Ballı ile Bayram Talay, Murat Kurtalan, Kasım Sevin, Halil Güler ve Bekir Keskin seçildi.

EBSO başkanı Ender Yorgancılar toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün sanayi odasındaki arkadaşlarımızla birlikte, Organize Sanayi Bölgesi'ne sahip çıkacağız. Burasının bir an önce devreye girmesini sağlayabilecek, benim de çok güvendiğim arkadaşlarımız konunun sahibi olacaklar. Hedefimiz burayı işler hale getirmek. Metrekare hesabına baktığımızda 500 metrekare ve 1000 metrekare arsalar için yatırımcı bulacağız. Pınar, Sakıpağa, Yörsan, Ülker gibi kurumların özellikle talep edecekleri miktarlar bu seviyelerde. Tarımsal kalkınmada bu bölgenin konumu çok önemli. Hayvancılık, sütçülük, süt ürünleri ile ilgili süt ürünlerinin daha katma değerini artıracak yatırımcıları çekmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Ayrıca müjdeli bir haber daha var. Ödemiş Ticaret Borsasına ait arsa var. Onunla ilgili olarak TOBB Başkanı Rıfat beyle yaptığımız görüşmelerde, Borsa başkanımız Latif beyin çok katkısı oldu. Birlikte sürekli olarak gündeme getiriyoruz. Burada TOBB Üniversitesi'nin bir bölümünü açmayı planlıyoruz. Belediye ile ilgili çözülmesi gereken konular vardı. Bir an önce bu işler biterse Eylül-Ekim ayında temelini atabiliriz" dedi.

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi için 1994 yılında 93 hektar alan satın alınarak ilk adım atıldı. Ancak bugüne kadar bir arpa boyu yol alınamadı. Haritaları çıkartılan bölgede 52 parselden iş alanları açılması için projeler hazırlandı. Fakat girişimcilerin alt yapı olmadığı için sıcak bakmadığı Ödemiş Organize Sanayi bölgesi için EBSO yönetimi yeni bir adım attı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nin Canlandırılması İçin Yeni Girişim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement