Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi Projesi Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi Projesi Sözleşmesi İmzalandı

Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi Projesi Sözleşmesi İmzalandı

Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi Projesi sözleşmesi, Odunpazarı Kaymakamlığı ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı tarafından imzalandı.

04.07.2014 16:25  Güncelleme: 10:06

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, Eskişehir Organize Sanayi bölgesinde ve Şelale Park'ta bulunan rüzgar türbinleri ve güneş panelleriyle elektrik üretilecek.

Üretilen elektrikle sulama ve aydınlatma sistemlerinin çalıştırılmasının amaçlandığı bildirilen açıklamada, "Faaliyetlerimiz 'Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji' alanında yapılacak ve on iki ay sürecek. Projeyle Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde, Enerji Verimliliği Laboratuvarı kurulacak. Çiftçilerimize ve halkımıza yenilenebilir enerjinin kullanımını anlatılacaktır" denildi.

Çalışmaların, Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü öğretmenleri tarafından sürdürüleceği projenin ortaklığını, kaymakamlık ve BEBKA'nın yanı sıra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Odunpazarı Belediyesi ve Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü yapıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Teknoloji Transfer Merkezi Projesi Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement