Okulun İlk Anahtarı Yöneticilere Teslim Edildi - Son Dakika
Yerel

Okulun İlk Anahtarı Yöneticilere Teslim Edildi

Okulun İlk Anahtarı Yöneticilere Teslim Edildi

90 yaşındaki Ahmet Korkut, 1930'lu yıllarda hademe olarak çalıştığı Aliağa Atatürk İlköğretim Okulu'nun ilk anahtarını, okul yöneticilerine düzenlenen törenle hediye etti.

22.02.2013 18:39

90 yaşındaki Ahmet Korkut, 1930'lu yıllarda hademe olarak çalıştığı Aliağa Atatürk İlköğretim Okulu'nun ilk anahtarını, okul yöneticilerine düzenlenen törenle hediye etti.

Tarihte ilk olarak Baltazi ailesinin konağı olarak kullanılan bina, 13 Nisan 1934 yılında Atatürk'ün Aliağa'yı ziyaretinden sonra dönemin İzmir Valisi Kazım Dirik tarafından, 1933 yılında Atatürk İlkokulu olarak hizmete açıldı. Okulun ilk hademesi olan Ahmet Korkut (90), o yıllardan bugüne sakladığı ilk anahtarı Okul Müdürü Çetin Ekici'ye teslim etti.

Düzenlenen törene Atatürk İlkokulu Müdürü Çetin Ekici, Aliağa Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı (ADD) Mükerrem Çakın, ADD İzmir GYK üyesi Nazan Keskin, mali müşavir Selim Erkmen, eğitimci yazar Cevat Yıldırım katıldı.

Hademenin Türk toplumunda kötü tanındığını söyleyen eğitimci yazar Cevat Yıldırım, "Hademe aslında, hizmet eden, görev yapan anlamındadır. Ahmet amca, eski adı Aliağa Mektebi olan okulda uzun yıllar görev yapmış, öğrencilerine, öğretmenlerine hizmet etmiş bir kişi. Her zaman saygı görmeye layık. Cumhuriyeti ve Atatürk'ü görmüş bir kişi" dedi.

Atatürk'ü gördüğü zaman yaşadıklarını anlatan Ahmet Korkut da, "O'nu görünce çok heyecanlanmıştım. Yıllar geçmesine rağmen o heyecanı hiç unutamıyorum" diye konuştu.

Çok çalışkan olduğunu ve okula çok iyi baktığını söyleyen Korkut, "Okulun bahçesine çiçekler, ağaçlar dikerdim. Zamanın öğrencileri de hiç zarar vermezdi, sahip çıkarlardı" diyerek, okulun anahtarını yeni nesillere hatıra olması için ait olduğu yere hediye ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından sınıfa geçildi. Ahmet Korkut, burada tablo içindeki dönemin okulunun resminin altına yerleştirilmiş olan anahtarı, Atatürk İlkokulu Müdürü Çetin Ekici'ye teslim etti. ADD İzmir GYK üyesi Nazan Keskin de yaşlı hademeye çiçek verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okulun İlk Anahtarı Yöneticilere Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement