"Olmasaydı Neler Olurdu" Konferanslar Dizisi - Son Dakika
Yerel

"Olmasaydı Neler Olurdu" Konferanslar Dizisi

"Olmasaydı Neler Olurdu" Konferanslar Dizisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Türk Ocakları Antalya Şubesi işbirliği ile başlatılan 'Olmasaydı neler olurdu" konulu konferanslar serisi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) başladı.
Milli ve manevi...

02.12.2013 14:50

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Türk Ocakları Antalya Şubesi işbirliği ile başlatılan 'Olmasaydı neler olurdu" konulu konferanslar serisi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) başladı.

Milli ve manevi değerler konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve bu yolla birlik ve bütünlüğün pekiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikler dizisinin ilkinde, Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, 'Lider Atatürk'le Kazandıklarımız' konulu konferans verdi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal etkinliğe verdiği destekten dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür etti.

ATATÜRK BİRLEŞTİRİCİ BİR LİDER

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran konferansa, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ne kazandırdığı değerler ve lider kişiliği hakkında hazırladığı tarihsel sunumuyla başladı. Atatürk'ün Türk toplumunu ortak hedefler etrafında topladığını ifade eden Prof.Dr. Taşkıran, "Ata'nın en büyük özelliklerinden bir tanesi birleştirici ve bütünleştirici bir lider olmasıdır. Atatürk, milli mücadele yılarında ve sonrasında farklı inanç ve yaşam biçimlerini bir arada tutmayı başarmıştır. Bu onun en büyük özelliklerinden biridir. Bunun için topluma mal olmuştur " diye konuştu.

TOPLUM ATATÜRK'Ü BENİMSEDİ

Toplumun çok büyük bir kısmının Atatürk'ü lider olarak benimsediğini ve başka türlü gösterilmeye çalışılsa da bu hakikatin değişmeyeceğini söyleyen Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, "Kendilerinden başka hiç kimseyi Müslüman kabul etmeyen marjinal guruplar var. Bunları bir tarafa bırakırsanız Mustafa Kemal Atatürk, toplumumuzun büyük bir kısmı tarafından benimsenmiştir" dedi. Bu olguyu bilenlerin Türk halkının gözünde Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya çalıştığını Prof.Dr. Taşkıran, "Böyle bir çaba içerisinde olanlar var. Ancak Türk toplumundan Atatürk'ü silmek, Atatürk'ü çıkarmak pek mümkün değil" dedi.

KADER VE KÜLTÜR BİRLİĞİ YAPTILAR

Atatürk'ün ölümünden bu yana 75 yıl geçmesine rağmen 10 milyonlarca insanın onun fikirlerine ve topluma kazandırdıklarına hala sıkıca sarıldığını ifade eden Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, "Mustafa Kemal ve arkadaşları kader ve kültür birliğine dayalı üniter bir yapı oluşturdular. Bugün bu yapıda sıkıntılar yaratılıyor" dedi. Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran konferansında, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı, tüm yurttaşlara verilen eşit öğrenim hakkı, Latin harflerinin kabulü ve diğer Cumhuriyet reformları hakkında da bilgiler verdi. Her ay düzenlenecek konferanslarda uzman kişilerin Atatürk, Cumhuriyet, bağımsızlık, egemenlik gibi konularda bilgiler vereceği belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Olmasaydı Neler Olurdu' Konferanslar Dizisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement