Ormanlar Online Olarak Gözetleniyor - Son Dakika
Yerel

Ormanlar Online Olarak Gözetleniyor

Ormanlar Online Olarak Gözetleniyor

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, tek bir ağacın bile yanmasına tahammül edemeyeceğini ifade ederek 'Kameralı Gözetleme Sistemi' ile ormanları online olarak gözetlediklerini söyledi.

10.09.2013 11:56

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, tek bir ağacın bile yanmasına tahammül edemeyeceğini ifade ederek 'Kameralı Gözetleme Sistemi' ile ormanları online olarak gözetlediklerini söyledi.

Müdürlüğünün 2 yıllık faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Eryiğit, orman yangınlarına karşı personellerini eğitime tabi tuttuklarını anlattı. Kenan Eryiğit, "Müdürlüğümüz bünyesindeki yangın söndürmekle görevli personelimize uygulamalı eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerdeki amacımız orman yangınlarına 15 dakika içerisinde müdahalede bulunarak daha az alanın kaybolmasını sağlamak. Yangınlarına karşı ormanlarımıza 'Kameralı Gözetleme Sistemi' kurduk. Sistem sayesinde ormanlarımızı gözetim altında tutabiliyoruz. Işığa ve dumana duyarlı kameralarla 24 saat gözetleniyor. Kurulan sistem sayesinde herhangi bir orman yangını, Ankara'da bulunan Orman Genel Müdürlüğü'nden de takip edilebiliyor. Yangınlarda kullanılmak üzere su toplama çukurlarımızın sayılarını artırıyoruz" dedi.

Yangınlarda veya başka şekillerde tahrip olan alanlarda rehabilitasyon çalışmaları yaparak ormanları bakımsızlıktan kurtardıklarını kaydeden Kütahya Orman Bölge Müdürü Eryiğit, "Hedefimiz, bakımsız orman bırakmamak. Bu kapsamda maden sahalarında yanan alanlarda bakım ve ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Ağaçlandırma yaparken ekonomik gelir elde edilebilmesi için de meyve ağaçları dikiyoruz. Bu sayede orman köylümüz hem ağaçlık alana daha iyi bakıyor, orada iş ediniyor, hem de meyveleri orman köylümüze gelir kapısı oluyor" diye konuştu.

Yapacakları faaliyetler hakkında da bilgiler aktaran Eryiğit, havza bazlı çalışmalar, Devlet Su İşleri ile birlikte dere ıslahı çalışmaları, baraj ve göletlerde ağaçlandırma çalışmaları, mezarlık, çeşme, mesire yerleri gibi alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yapmayı hedeflediklerini bildirdi. Anız yangınlarına karşı duyarlı olunmasını isteyen Eryiğit, "Anız yakmak ormanların tahribatına neden olabileceği gibi yanan alanlarda birçok canlının da yanması da söz konusu. Bu yüzden anız yakmak günahtır. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz" şeklindeki ifadelerini de sözlerine ekledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ormanlar Online Olarak Gözetleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement