Osman Özgüven İçin Miting Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Osman Özgüven İçin Miting Düzenlendi

Osman Özgüven İçin Miting Düzenlendi

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve çalışma arkadaşlarının Yargıtayca aldığı cezanın onandığının kesinleştiği ancak henüz tebliğ edilmediği iddia edilen karara karşı Dikili'de 'Osman Özgüven ve arkadaşlarına adalet için dev miting' düzenlendi.

24.11.2012 21:49

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve çalışma arkadaşlarının Yargıtayca aldığı cezanın onandığının kesinleştiği ancak henüz tebliğ edilmediği iddia edilen karara karşı Dikili'de 'Osman Özgüven ve arkadaşlarına adalet için dev miting' düzenlendi.

CHP Dikili İlçe Örgütü tarafından düzenlenen mitinge DİSK, KESK, Genel-İş, TÜMBELSEN, Eğitim-SEN, bazı sivil toplum kuruluşları ve çevre örgütleri destek verdi.

Atatürk Meydanında gerçekleşen mitinge, sanat, siyaset dünyasından, akademik çevrelerden tanınmış simalar ve binlerce vatandaş katıldı.

Mitingde; 'Osman Özgüven için adalet, Osman Özgüven Onurumuz' şeklinde sloganlar atan katılımcılar yakalarına Özgüven'in fotoğraflarını takıp, pankartlar açtılar.

Bilgehan Oğuz'un sunumuyla gerçekleşen mitingde konuşan CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın,"Ne yapılırsa yapılsın ihaleye fesat suçu ile Dikili Belediye Başkanımız Osman Özgüven yan yana getirilemeyecektir" dedi. " Türkiye'de sosyal belediyecilik adına bir bayrak gibi dalgalanan başkan varsa en başta Özgüven'dir" diyen Günaydın şöyle konuştu:

"Özgüven'in yanına ihaleye fesat karıştırma eylemini yapıştıramazsınız. Ceza verenlere sesleniyorum. Türkiye'ye anlatmayacağımızı mı sanıyorsunuz? Bunların hepsinin hesabını tek tek soracağız. Özgüven'in en önde olduğu demokrasi barikatını indiremezler. Eğer bir ihalede fesat arıyorsan, İstanbul'a, Ankara'ya, Kayseri'ye bakabilirsin. Dikili'ye baktırmam sana."

GÜNÜN SÜRPRİZİ ÖZGÜVEN'İN KONUŞMASI OLDU

Mitingde yayınlanan ses kaydından katılımcılara seslenen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in

gıyaben yaptığı konuşma mitinge damgasını vurdu. Miting alanındakilerin ses kaydını dinlerken duygulu anlar yaşadığı gözlendi.Kendisiyle birlikte ceza alan çalışma arkadaşlarının isimlerini tek tek sayan Özgüven, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Sevgili Dikilililer Ülkemin tüm iyi niyetli insanları bugün benimle aynı kaderi paylaşan tüm insanlar.Hepinize merhaba, hepinizi en içten duygularımla kucaklıyorum. Hepinize selam olsun, selam olsun savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için uğraşı verenlere.Değerli dostlarım, Yargıtay'da bekleyen dosyalarımız Bülent Arınç'ın işaretiyle çok hızlı şekilde karara bağlayarak onaylattılar. Usul hatalarımız olabilir ancak, bilinsin ki ben ve arkadaşlarım sizleri utandıracak hiçbir şey yapmadık. Yapılan her uygulama Dikilimiz içindir. Verilen karar politik bir infazdır. Karar hırpalanan, yara alan adalet duygularımızı yerle bir etmiştir.Genel Merkezimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız kararlı bir şekilde benim ve arkadaşlarımın yanında yer almışlardır. Şu anda izinliyim. Gelişmelere göre davranacağım. Demokratik olan her tür mücadele yolunu deneyeceğiz. Kimsenin el ovuşturmasına asla izin vermeyeceğim. Kaçtı diyen çevrelere, insanlıktan kaçanlara, adaleti uygulamaktan ve savunmaktan kaçanlara, sevgi ve vicdan sorgulamasından kaçanlara, iş, AŞ ve özgürlük mücadelesi verenlerin yanında olmaktan kaçanlara, söyleyecek tek sözüm var onlara. Aynaya bakın. Er ya da geç iyilik kötülüğe üstün gelecektir"

Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ise, "Sen ve arkadaşlarının onurları geri verilinceye kadar, Pir Sultan Abdal'ın dediği gibi 'dönen dönsün yolundan, biz dönmeyiz yolumuzdan" ben daha ileri gidiyorum, bu arkadaşlarımız, onuruna, özgürlüğüne kavuşana kadar, yolundan, mücadelesinden dönen namerttir" diye konuştu.

Dört saat süren mitingde Dikili'nin CHP'li Meclis Üyeleri birlik ve beraberlik mesajı verirken, İzmir'in efsane Belediye Başkanlarından Yüksel Çakmur'un konuşmaları meydandaki coşkuyu arttırdı.

KİMLER KATILDI?

Özgüven ve arkadaşları için düzenlenen mitinge, CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir Milletvekilleri, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetim Kurulu, Yüksel Çakmur, Hakkı Ülkü, Muharrem Toprak gibi bazı eski milletvekilleri, Menemen, Alaçatı, Bergama gibi çeşitli yerlerden gelen belediye başkanları, KESK DİSK, Genel-İş, Eğitim-Sen, Tümbelsen temsilcileri, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve yönetim kurulu, CHP'nin bölge örgütleri, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ve CHP'li Belediye Meclis Üyeleri, EGEÇEP, FOÇEP gibi bazı çevre örgütleri, İzmir Kent Konseyleri, Konak kent Konseyi ve vatandaşlar katıldı. Mitinge çevre ilçelerden de otobüslerle katılırken, Midilli'den Yunanlı Milletvekilleri, bazı eski Belediye Başkanları ve yunanlı vatandaşların da katılmaları dikkat çekti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osman Özgüven İçin Miting Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement