Pazaryeri'nde "Damızlık Düve Dağıtımı ve Çilek Yarışması" - Son Dakika
Yerel

Pazaryeri'nde "Damızlık Düve Dağıtımı ve Çilek Yarışması"

Pazaryeri\'nde "Damızlık Düve Dağıtımı ve Çilek Yarışması"

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde damızlık düve ve arılı kovan dağıtımı ile en iyi çilek yetiştiricisi yarışması gerçekleştirildi.

05.06.2016 14:55

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde damızlık düve ve arılı kovan dağıtımı ile en iyi çilek yetiştiricisi yarışması gerçekleştirildi.

Bozcaarmut köyünde düzenlenen etkinliğe, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kaymakam İbrahim Özdel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bursa ORKÖY Şube Müdür Vekili Metin Alkan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Emekli Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir ile daire müdürleri ve köylüler katıldı.

Törende konuşan Vali Nayir, göreve başladığı günden itibaren kentin önemi, kıymeti, tarihsel ve kültürel ağırlığı sebebiyle gittikleri her kapıda büyük destek ve ilgi gördüklerini söyledi. Problemlerinin mutlaka cevap bulduğunu ifade eden Nayir, "Pazaryeri ilçemiz 2 yıllık görev sürem içerisinde, el sanatlarından tarımına, tarihi ve kültürel yapısına kadar birlik ve beraberlik içinde çalışma içerisinde oldu. Pazaryeri bu çalışmalarımızda bizleri hiç yalnız bırakmadı, hiç mahcup etmedi. Bu da bizlerde farklı destek ve heves oluşturdu. Geçen yıllarda başlatılan çilek projemizin il ölçeğinde küçük destekleri kafi gelmeyince Orman Bölge Müdürlüğümüz bizim desteğimizi 5'e katlayarak bu projenin devamını sağladı. Ormanlarımız kıymetli. Orman köylerimizde ormanlarımız kadar kıymetli. Orman köylerimizin yerinde kalmasını, ormanlarımızın da tahrip olmadan geçimlerini sağlanmasını istiyor. Buna yönelik olarak değişik alternatifleri gündeme getiriyoruz. Bilecik'te görev yaptığımı süre içerisinde en çok desteğini gördüğümüz bakanlığımız Orman ve Su İşleri Bakanlığı oldu. Sayın Orman Bakanımızda bizim ilimizi en çok ziyaret eden bakan oldu. Bütün bunların karşılığı olarak sizlerde burada bunun karşılığını gayretinizle, çabanızla verdiniz. En güzel ürünlerinizi göğsünüzü gererek, sergileme cesaretini gösterdiniz. Arzumuz hedefimiz şu ki, göçü geriye çevirebilmek. Köye göç geriye başladı. Bu konuda da inşallah Bilecik Türkiye'ye örnek olacak" dedi.

Konuşmaların ardından 41 damızlık düve ve arılı kovan dağıtımı ile "En iyi çilek yetiştiriciliği" yarışmasında dereceye giren üreticilere hediyeleri verildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazaryeri'nde 'Damızlık Düve Dağıtımı ve Çilek Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement