Rektör Kurtcephe Altso Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Rektör Kurtcephe Altso Toplantısına Katıldı

Rektör Kurtcephe Altso Toplantısına Katıldı

Antalya'nın Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü İsrafil Kurtcephe'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

24.04.2013 18:13

Antalya'nın Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü İsrafil Kurtcephe'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ziyaret ettiği ALTSO Meclisinde AÜ Konaklı Kongre Merkezinin yapımında katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Alanya'ya rektör olarak göreve başladığı 2008 yılından bu yana 81'nci kez geldiğini söyleyen Rektör Kurtcephe, "Alanya'nın benim gönlümde ve dünyada çok özel bir yeri var. İlk geldiğimde bir fakülte ve meslek yüksekokulu inşaatı sürüyordu. Mevcut öğrenci sayısı 149'du. Oysa burası devlet üniversitesi kurulması için bulunmaz güzellikte. Öğrenci için burada iş, barınma ve tatil sorunu yok. Alanya'da okumak için çok neden var. Alanya'nın Türk hakimiyetine geçtiğinden beri yaşamayı tercih ettiği üzerine ettirdiği cezbedici bir yer olmuş. Devlet üniversitesi yalnızca Türklere değil, yabancı öğrencilere ev sahipliği yapabilecek konumda. Artık siz biz ayrımı yapma noktasını geçtik, bir tek biz varız. Gönlümüzü millete hizmet için adamış bir bütünüz. ALTSO'nun yaptığı meslek yüksek okulunda öğrenci memnuniyeti en üst seviyede.Başka fakülteler açmamız gerektiğini düşündük ve ilk işimiz mühendislik fakültesini açmak oldu. Mühendislik fakültesi bu yıl 800 civarında öğrenci alabilir.Mühendislik fakültesine gösterilen ilgiden memnuniyet duyuyoruz. En nitelikli peşinden koşulan bilim adamaları bizimle çalışmak için başvuruyor" dedi.

Alanya'da eğitime verilen ilgilinin çok ileride olduğunu belirten Rektör Kurtcephe "Antalya'daki kampustan daha çekici hale geliyor.

Eğitim fakültesinde görev yapmak için 6 doçent yarıştı. İçlerinden birisi burada çalışmanın hayali olduğunu söylüyor. Ünlü bilim adamları Alanya'da fakültede yer var mı diye sorar hale geldiler. Rafet Kayış adına oğlu Serhat Kayışın önderliğinde başlayan binanın yapımı sürüyor. Eğitim Fakültesi yapılması için Kasım 2011'de Konaklı Belediye Başkanımız Abdullah Sönmez ile birlikte ALTSO başkanımız projeyle birlikte ziyarete geldiler. Proje bir düğün salonu için hazırlanmış

olsa da sonradan eğitime kazandırmayı düşünmüşler. Projeyi incelediğimde burası çok güzel kongre merkezi olur, eğitim fakültesini başka yere yapalım açmak için söz veriyorum dedim. Her şey dahil sistemi bizim güzelliğimiz zenginliğimiz yok pahasına alıp götürüyor. Çok bir şey kazanmıyoruz.Dünyanın saygın bilim adamlarını buraya taşıyalım. Hem Alanya'yı tanıtalım, hem de buraya bilim sektörünün muazzam turist potansiyeline milyonlarca insanı taşıyalım. Büyük yatırım yapıldı, yaklaşık 30 milyon lirayı buldu. Çoğunu turizmciler, iş adamları, Alanya'nın geleceğine yatırım yaptı. Açılışını YÖK Başkanımız dahil tüm üniversite rektör ve yardımcılarının katılımıyla Üniversitelerarası Kurul toplantısı yaparak gerçekleştirdik " dedi.

YÖK'ten gerekli desteği alacaklarını belirten Rektör Kurtcephe, "Fakülte kuruluş aşamasında. Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve Milletvekilimiz Mevlüt Çavuşoğlu işlerin takibi için her türlü desteği verdi. İnşallah hep beraber 'Alaiye Üniversitesi' kurmanın mutluluğunu yaşarız. Bundan sonraki aşamada birlik ve beraberlik zamanı. Her zaman olduğu gibi iş adamları önderliğinde bu sevdanın Alanya'da sürmesini arzu ediyorum" şeklinde konuştu.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ise 2011 yılında sadece kıyı turizminin yetmeyeceğini, farklı turizm çeşitleri arayışına girerek kongre turizmi için çalışma başlattıklarını belirtti. Aydoğan, "Konaklı Belediyesi ve

Akdeniz Üniversitesi ile çok ciddi çalışmalarda bulunduk. Rektörümüz neden Antalya'da değil de Alanya'da yapıldı diye eleştirildi. Ancak onu göğüsledi. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyoruz. Üniversite için bu

şehir tam 25 yıl mücadele etti. Şu anda eğitimimiz 5 binleri buldu. Hedefimiz 20 bin öğrenciye ulaşmak. Eğitime tüm bütçemizi aktarmaya çalıştık" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Kurtcephe Altso Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement