Şanlıurfa'da Çiftçilerin Elektrik ve Su Talebi - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Çiftçilerin Elektrik ve Su Talebi

Şanlıurfa\'da Çiftçilerin Elektrik ve Su Talebi

Siverek'te bir grup çiftçi, sulama ve elekrtrik problemi yaşadıklarını iddia etti.

28.05.2014 16:52

Siverek ilçesinde bir grup çiftçi, tarımsal sulama ve elektrik  problemi yaşadıklarını iddia ederek basın açıklaması yaptı.

Hürriyet Caddesi'nde Lezgonun Parkında toplanan çiftçiler, Atatürk Barajı göletinde ve diğer cazibeli sulama imkanlarından yararlanamadıklarını, sulama alanında enerji sıkıntısı yaşadıklarını ileri sürdü.

Grup adına açıklama yapan Mustafa Kalender,  ilçede çiftçilerin tarımsal sulama alanında büyük problemler yaşandığını ve taleplerin dikkate alınmadığını iddia etti.

Tarım alanında diğer ilçelere sunulan imkanların Siverek'e sağlanmadığını ileri süren Kalender, şunları kaydetti:

"Atatürk Barajı çalışmaları başlatıldığı gibi Harran Ovasının sulanması için 2 adet 25'er kilometrelik devasa tüneller kazılarak ovaya su verildi.  Bu arada Mardin ve Ceylanpınar arazileri sulamaya başlandı.  Bunun yanında devasa tünel kazılarak Suruç Ovasına verildi.  Son günlerde GAP uzmanları Hilvan ve Siverek merkezinde ve kırsalında Siverek- Hilvan Pompaj Sulama Projesi konusunda araştırmalar yaptılar.

Sözde projenin Viranşehir topraklarının sulanması için yapılan bir proje olduğunu üzülerek duyduk. Tarihi Siverek ilçesinin onlarca köyü baraj altında kaldığı halde ve baraj suyunun önemli bölümü ilçe topraklarında olmasına rağmen sulamada hesaba alınmamak, dışlanmak, yok sayılmak büyük bir haksızlık ve adaletsizlikten başka bir şey değildir. Böyle haksız ve hukuksuz uygulamayı kabullenmemiz de mümkün olamaz."

Açıklamanın ardından çiftçiler sessizce dağıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Çiftçilerin Elektrik ve Su Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement