Sason'da Festival - Son Dakika
Yerel

Sason'da Festival

Sason\'da Festival

Batman'ın Sason ilçesindeki geleneksel Bal, Ceviz Festivaline bu yıl ilçede yetiştirilen çilek meyvesininde ekleneceği bildirildi.

28.11.2014 12:13

Batman'ın Sason ilçesindeki geleneksel Bal, Ceviz Festivaline bu yıl ilçede yetiştirilen çilek meyvesininde ekleneceği bildirildi.

Bu yıl 29-30 Kasım'da düzenlenecek olan Sason Bal ve Ceviz Festivaline ilişkin açıklama yapan Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, amaçlarının ilçede yetişen ürünleri dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

Festivalde bu yıl ilçede yetiştirilen çilek meyvesinin ekleneceğini ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılacağını ifade eden Uçar, "Bu yıl yapılacak festivalde eğlenceden çok bal, ceviz ve çilek üreticilerinin eğitimi için paneller düzenlenecek. Eğitimler için  Prof. Dr. Neriman Özatay, Prof.Dr.Muhsin Dağaroğlu, İstanbul Üniversitesi'nden Yrd.Doç.Dr.Mine Koçyiğit, TURSAP Yönetim Kurulu üyesi Davut Gunaydın ve köşe yazarı Hayri Ülgen davet edildi" dedi.

Uçar, festival için hazırlıkların tamamlandığını ve bu yılki festivalde eğlence etkinliklerinin yer almayacağını belirtti. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sason'da Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement