Şehir(Li) Atölyesi Kayseri'de - Son Dakika
Yerel

Şehir(Li) Atölyesi Kayseri'de

Şehir(Li) Atölyesi Kayseri\'de

'Şehir(li) Atölyesi, 4'üncü buluşmasını 24 Ekim'de Kayseri'de gerçekleştirecek.

19.10.2013 11:29

'Şehir(li) Atölyesi, 4'üncü buluşmasını 24 Ekim'de Kayseri'de gerçekleştirecek. Konusunda uzman akademisyenler ve uzmanların katıldığı Şehir(li) Atölyesi'nde şehrin bütün sorunları ele alınacak.

24 Ekim'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleşecek toplantıyla ilgili bilgiler veren ERÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyhan Asma, "Şehrimize hayırlı bir proje olacağını düşünüyorum. Bu projenin ismi Şehirli Atölyesi. Proje kapsamında oluşturulan heyette bulunan kişiler, şehirciliği çalışmakta ve 81 ilimizi ziyaret etmekteler. Şehirli Atölyesi'nin amacı, tamamıyla Türkiye'deki şehircilik üzerine sorunları dile getiren ve her sektörün, her vatandaşın sorunlarını dinleyerek bir diyalog süreci başlatmak, bunlara çözüm arayışında olmaktır. Tabii ki bu heyet, gerçekten alanında ehil olan, belediyede, şehir komitelerinde görevli olan ve aynı zamanda akademik alanda çalışmalar yapan arkadaşlardan oluşmakta. Bu arkadaşlar, belki 15-20 dakika arasında bir konuşma yapacaklar ve ondan sonra da gelen konuklara sorular yönelterek, onlardan gelecek sorulara cevaplar verecekler. Belki en fazla 4 saatlik bir konferans olsa da gelen konukların sorunları dinlemesi, yine de bir nebze de olsa çözüm olarak düşünülmektedir" dedi.

Kayseri'ye gelecek heyetin daha sonra Valilik, belediyeler ve kaymakamlıkları ziyaret edeceğini de bildiren Prof. Dr. Asma, "Bu ziyaretler, konusunda yetkili olanlar için ayrı bir bilgi kaynağı olacaktır. Bu bilgiler, yazıya dökülüp gerek Kayseri'nin gerekse diğer illerin sorunları, bilimsel açıdan değerlendirilecek. Şehrin sorunları derken, şehrin sanayileşmesi, şehrin eğitim seviyesi, şehrin ekonomik durumu, şehrin üniversiteleri, şehrin kültürü, tarihi, arkeolojisi gibi birçok konuları kapsayacak" diye konuştu.

Toplantının gerçekleşmesinde destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan'a teşekkür eden Prof. Dr. Beyhan Asma, "Konferansa gelişi, Kayserili olmanın bir gereği olarak düşünüyorum ve herkesi davet ediyorum" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehir(Li) Atölyesi Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement