Sgk İl Müdürü Cesur'dan Çorum Tso'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Sgk İl Müdürü Cesur'dan Çorum Tso'ya Ziyaret

Sgk İl Müdürü Cesur\'dan Çorum Tso\'ya Ziyaret

Çorum Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Duran Cesur, Sosyal Güvenlik Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

15.05.2013 19:32

Çorum Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Duran Cesur, Sosyal Güvenlik Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Ziyarette TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ile görüşen İl Müdürü Duran Cesur, hafta kapsamında yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, TSO'nun konumu ve hedef kitlesi itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu ile aynı kulvarda hizmet veren bir kuruluş olduğunu belirterek, her iki kurumun da kayıt dışı istihdamın yok edilmesi için çaba gösterdiğini söyledi.

İş dünyası açısından haksız rekabetin oluşmaması adına kayıt dışı istihdama karşı mücadele verdiklerini ifade eden Başaranhıncal, "Sosyal Güvenlik Kurumu da kayıt dışı istihdama karşı yoğun bir şekilde mücadele vermektedir. İş dünyası olarak bizlerin bu noktadaki talebi, kayıt dışı ekonomiye karşı mücadele verilirken cezacı değil, eğitici ve yönlendirici bir sistemin benimsenmesidir" dedi.

Çorum'da SGK'ya kayıtlı çalışan sayısının 2012 yılında 55 bini geçtiğini açıklayan Başaranhıncal, işsizlik oranında ise Çorum'un, Türkiye ortalamasının neredeyse yarısına eşit durumda olduğunu belirtti.

Başaranhıncal, "Bu da demektir ki, ilimizde kayıt dışı istihdam, Türkiye ortalamasının çok altındadır. İlimizdeki işsizlik oranının düşük olması ve kayıtlı çalışan sayısının artmasındaki en büyük etken; yeni yatırımların yanı sıra 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanunu'dur" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Çorum ile birlikte 49 ilde uygulanan teşvik yasasının süresinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona erdiğini hatırlatan Başaranhıncal, "Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu yasanın uzatılması için bir takım girişimlerde bulunduk. Gerek diğer illerin Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte, gerekse Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak taleplerimizi, ilgili makamlara ilettik. Netice itibariyle ilgili bakanlıklar, 5084 sayılı teşvik yasasının süresinin uzatılacağını, bu yönde çalışmalar yaptıklarını açıklamışlardır. Ancak bu açıklamaların üzerinden belli bir zaman geçmiş olmasına rağmen henüz net bir adım atılmamıştır" diye konuşmuştur.

Başaranhıncal, Çorum iş dünyası olarak teşvik yasasının, yürürlüğe girdiği günden itibaren değil, 1 Ocak 2013 tarihini de kapsayacak şekilde uygulanmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

SGK İl Müdürü Duran Cesur da, SGK başkanının kendilerine, yeni teşvik sisteminin 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe gireceğini söylediğini belirterek, bu yönde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Cesur ayrıca, 12 Mayıs Pazar günü düzenlenen seçimlerde yeniden Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Başaranhıncal'ı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar dilemiştir.

Ziyarette SGK İl Müdür Yardımcıları Birol Özkan, Enver Yıldız, Mali Hizmetler Müdürü Merkezi Müdürü Meral Suvacı ve İnsan Kaynakları Şefi Tülay Uzel hazır bulundu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk İl Müdürü Cesur'dan Çorum Tso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement