Silifke'de Tapu Sevinci - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Tapu Sevinci

Silifke\'de Tapu Sevinci

Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde 650 köylüye tapuları dağıtıldı.

08.09.2012 12:25

Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde 650 köylüye tapuları dağıtıldı.

Beldede 1976'da yapılan tapulama ve kadastro çalışmalarında mağdur olan köylüler, yıllardır tapusuz olduğu için kullanamadıkları arazilerin tapularına kavuştu.

Eski AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül'ün girişimleriyle geçmişte yapılan tapu ve kadastro çalışmalarında tespit harici bırakılan tapuda kayıtlı ve kayıtsız taşınmazların yeniden kadastrolama çalışmaları yapıldı.

Çalışmalar sonunda Narlıkuyu beldesinde 9 bin 106 dönüm alan ölçülürken, toplam 5 Bin 100 dönümlük alan 650 köylüye tapulanarak teslim edildi. Kalan 4 bin 6 dönüm ise hazineye tapulandı.

Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, Hasanaliler Mahallesi'nde düzenlenen törende, köylülerin tapuya kavuşmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.

Belde kurulmadan önce Kızılisalı,özellikle Hasanaliler ve Boyuninceli köylerinde 1976'da yapılan tapulama ve kadastro çalışmalarında köylülerin mağdur olduklarını ifade eden Okur, vatandaşların tapularını almalarıyla mağduriyetlerinin giderildiğini belirtti.

Törene AK Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun, Kaymakam Fatih Damatlar, kurum müdürleri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Hüseyin Haskan/ Veli Gürgah

Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silifke'de Tapu Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement