Simav'da Yenilenen Kanalizasyon İçin Temel Atma Töreni Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Simav'da Yenilenen Kanalizasyon İçin Temel Atma Töreni Düzenledi

Simav\'da Yenilenen Kanalizasyon İçin Temel Atma Töreni Düzenledi

Simav ilçesine 26 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek

05.09.2013 19:24

Simav ilçesinin, bütün kanalizasyon alt yapısının değişimi için temel atma töreni düzenledi.

Muradınlar Mahallesi'nden başlatılan yenileme çalışmalarının maliyeti, İller Bankası ve Simav Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Törende bir konuşma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Simav'ın alt yapısına yüz yılın yatırımı için temel attıklarını söyledi.

Kütahya'nın her bir köşesi özelikle bahar ile birlikte yatırımlarla şenlendiğini belirten Kinay, şunları kaydetti:

"Kütahya, il merkezi ve ilçelerine kurulan yüzlerce şantiye ile önümüzdeki yıllara çok daha modern, güçlü bir şehir olarak hazırlanıyoruz. Simav, deprem sonrası yaralarını sarmaya devam ediyor. Şuan için Simav'a yaklaşık 270 milyon lira kamu yatırımı gerçekleştirdik. Şimdi ise devasa bir alt yapı yatırımı gerçekleştiriyoruz."

Belediye Başkanı Kasım Karahan da özellikle 2 yıl önce yaşanan depremden sonra iyice çöken ilçenin kanalizasyon sisteminin yenilenmesine başlanmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Karahan, çalışmaların tez zamanda bitirilmesi temennisinde bulundu.

İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran ise Bölge Müdürlüğünün şimdiye kadar yaptığı en büyük yatırımlardan biri olduğunu dile getirdi.

Başaran, bu işin bedelinin 21 milyon lira olduğunu belirterek, "Yüzde 20 iş artışı ile 26 milyon lira civarında bir yatırım hedefliyoruz. Bu ihale edilen yatırımın Yüzde 50'si hibedir. İşin tamamlanma süresi Mayıs 2014'dür. Hedefimiz işi 300 günde tamamlanmasıdır. İşin kapsamında yaklaşık birinci kademede 114 kilometre şebeke hattı. Yaklaşık 40 bin 800 metre parsel bağlantıları var. İş tamamlandığında birinci kademede 154 bin 800 metre şebeke ve parsel bağlantıları yapılmış olacak. Yüzde 20 iş artışı ile beraber yaklaşık 185 kilometrelik bir kanalizasyon hattı döşenmiş olacak. Bu da Simav'ın alt yapısını tamamen bitirmek anlamına geliyor" dedi.

Konuşmaların ardından törenle temel atıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav'da Yenilenen Kanalizasyon İçin Temel Atma Töreni Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement