Simav'da Yüz Yılın Projesi Kanalizasyona Neşter - Son Dakika
Yerel

Simav'da Yüz Yılın Projesi Kanalizasyona Neşter

Simav\'da Yüz Yılın Projesi Kanalizasyona Neşter

Kütahya'nın Simav ilçesinde, yılların kanayan yarası kanalizasyona köklü çözüm getirecek projenin hayata geçirilmesi için ilk kazma bu gün vuruldu.300 günde tamamlanacak 18 milyon 500 bin liralık projenin hayata geçirilmesi için Muradınlar...

06.09.2013 10:25

Kütahya'nın Simav ilçesinde, yılların kanayan yarası kanalizasyona köklü çözüm getirecek projenin hayata geçirilmesi için ilk kazma bu gün vuruldu.

300 günde tamamlanacak 18 milyon 500 bin liralık projenin hayata geçirilmesi için Muradınlar Mahallesinde tören düzenlendi. Belediye Başkanı Kasım Karahan Simav açısından yüzyılın projesi olarak nitelendirdikleri yatırımın 9 milyon 250 bin lirasını İller bankasının hibe olarak, kalan kısmının da belediye tarafından karşılandığını bildirdi.

Projenin hayata geçirilmesi için Ankara'da tam 4 yıldır amansız bir mücadele verdiklerini ifade eden Başkan Karahan, bu mücadele kendilerine destek veren AK parti Kütahya Milletvekili hasan Fehmi Kinay'ı Simav milletvekili olarak gördüklerini ve kendisini Simav'ın fahri hemşerisi olarak kabullendiklerini bildirdi.

Kanalizasyon projesinin ardından ilçenin bir başka önemli sorunu olan içme suyu şebekesinin değiştirilmesiyle arıtma tesisini hayata geçirmek istediklerini ifade eden Başkan Karahan böylece Simav'ın makus talihi değişeceğini kaydetti.

Başkan Karahan, projeye destek veren AK Parti Milletvekili Hasan Fehmi Kinay başta olmak üzere İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran ve Ankaradaki üst düzey yetkililere teşekkür ettiğini bildirdi.

Kanalizasyon çalışmaları esnasında verecekleri rahatsızlıktan dolayı Simavlılardan anlayış beklediklerini dile getiren Başkan Karahan, "Simav halkı kendisi için yapılan hizmetin kıymetini iyi bilir. Bize bu hususta anlayış göstereceklerine yürekten inanıyorum" dedi.

Temel atma töreninde sırasıyla İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, AK Parti Kütahya milletvekili Hasan Fehmi Kinay yaptıkları konuşmalarla projeye destek verdiklerini açıkladı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, hükümetin son bir yılda gerçekleştirdiği çeşitli yatırımlarla Kütahya'nın adeta şantiyeye döndüğüne vurgu yaptı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav'da Yüz Yılın Projesi Kanalizasyona Neşter - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement