Son dakika haberleri! 10 Ekim Saldırısında Hayatını Kaybedenler İçin Hopa'da Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Son dakika haberleri! 10 Ekim Saldırısında Hayatını Kaybedenler İçin Hopa'da Anma Töreni Düzenlendi

Son dakika yerel haberi: Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde yapılması planlan Barış Mitingi için gelenlere IŞİD tarafından tren garı önünde düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirenler Hopa'da da anıldı. Yoğun yağmura rağmen Hopa Belediyesi parkında toplanan vatandaşlar İnönü Caddesi boyunca, '10 Ekimi unutma, unutturma' sloganları eşliğinde yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

10.10.2022 16:35  Güncelleme: 16:40

UĞUR İSTANBULLU

Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde yapılması planlan Barış Mitingi için gelenlere IŞİD tarafından tren garı önünde düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirenler Hopa'da da anıldı. Yoğun yağmura rağmen Hopa Belediyesi parkında toplanan vatandaşlar İnönü Caddesi boyunca, '10 Ekimi unutma, unutturma' sloganları eşliğinde yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Ankara'da, 10 Ekim 2015 tarihinde Tren Garı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler, olayın 7'nci yıl dönümünde anılıyor. Hopa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anmada açıklamayı Hopa halkı adına Kamil Ustabaş yaptı.

Kamil Ustabaş şunları söyledi:

"Ankara'nın göbeğinde bombalar patlatıldı 105 kişi öldürüldü ve bu ülkede barış isteyenler, özgürlük isteyenler, 'bu ülkenin geleceğini biz kuracağız' diyenler barış talebiyle Türkiye'nin dört bir tarafından Ankara'ya, Ankara'da devlete o taleplerini iletmek üzere gitti. Türkiye'nin dört bir yanından gidenler gibi Hopa'dan bizler de gittik. Şimdi burada gördüğünüz onlarca arkadaşımız da ordaydı. O gün orada biz de ölebilirdik o gün orada ölenler gibi yaralananlar için de de Hopalı arkadaşlarımız da oldu ve o gün Antep'ten gelen katiller bomba yüklü katiller hiç bir yerde hiçbir şekilde aranmaksızın Ankara'daki mitingin ortasına kadar taşındı. Şimdi etrafımıza bakın biz bugün burada 10 Ekim katliamının yıldönümünde o katillerden hesap soracağız diye basın açıklaması yaparken bile onlarca güvenlik görevlilerinin kameraları gölgesinde yapıyoruz."

Son dakika haberleri! 10 Ekim Saldırısında Hayatını Kaybedenler İçin Hopa\'da Anma Töreni Düzenlendi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Son dakika haberleri! 10 Ekim Saldırısında Hayatını Kaybedenler İçin Hopa'da Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement