SP GİK Üyesi Bozan, Mısır'daki Müdahaleyi Kınadı - Son Dakika
Yerel

SP GİK Üyesi Bozan, Mısır'daki Müdahaleyi Kınadı

SP GİK Üyesi Bozan, Mısır\'daki Müdahaleyi Kınadı

Saadet Partisi GİK üyesi Bozan, Mısır'daki müdahaleyi Mısır halkının sandıkta yaptığı tercihlere ihanet olarak gördüklerini söyledi.

05.07.2013 14:15  Güncelleme: 14:18

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Mısır'daki müdahaleyi Mısır halkının sandıkta yaptığı tercihlere ihanet olarak gördüklerini, şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

Bozan, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Mısır'da ordunun darbe yaparak, Mısır halkı tarafından seçilen Cumhurbaşkanı Mursi'yi görevden aldığını ve anayasayı lağvettiğini anımsattı.

"Mısır'daki bu müdahaleyi, Mısır halkının sandıkta yaptığı tercihine ihanet olarak görüyoruz ve şiddetle kınıyoruz lanetliyoruz" diyen Bozan, Batı dünyasının, meydanlarda toplanan kalabalıkların bir kısmını Mısır halkının temsilcisi kabul edip diğerlerini dikkate almamasının çifte standart olduğunu söyledi.

Fesih Bozan, darbelerin, yöneticilerden çok, insan hakları, hukuk ve demokrasiye karşı yapıldığını ve en büyük zararı da o ülkenin halkının gördüğünü dile getirerek şunları kaydetti:

"Bu müdahale demokrasinin köküne bomba koymaktır, insan haklarına ve hukuka ihanettir. Müslüman Kardeşler'in üst yöneticilerinin tutuklanması, darbecilerin gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Mısır'daki bu darbe, İslam alemini bölüp parçalamayı hedefleyen Büyük Ortadoğu Projesi'nin önünü açmaya yönelik bir girişimdir. Bu darbe tekrar göstermiştir ki ABD, siyonizm ve batının dillerinden düşürmedikleri insan hakları demokrasi gibi yaldızlı sözler kendileri için geçerli olan değerlerdir. ABD ve batı, helvadan yaptıkları demokrasi putlarını yemişlerdir. Batı ve işbirlikçileri, bölgedeki sömürü, işgal ve menfaatlerinin zarar göreceğini düşündükleri için 1 yıldır iktidar olan Müslümanlara daha fazla tahammül edememişlerdir. Mısır'daki askeri darbeyi, Mısır halkının meşru iradesine karşı yapılmış olarak görüyor. Cumhurbaşkanı Mursi ve ihvan liderlerinin tutuklanmasını kınıyoruz."

Gezi ve Lice olayları

Bozan, geçen ay Gezi Parkı ve son günlerde de Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olaylar nedeniyle Türkiye'de bir gerginlik ve çatışma ortamı hazırlanmaya çalışıldığını kaydetti.

Lice'de de herkesi üzen olaylar olduğunu belirten Bozan, "Lice ile ilgili herkesi sükunete davet ediyoruz. Lice ve çevresinden edindiğimiz bilgilere göre, olayların başlamasında uyuşturucu işi yapanların daha çok rol aldığı anlaşılmaktadır. Vatandaşlarımızdan her türlü provokasyona karşı dikkatli olmasını istiyoruz. Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz. Gemi batarsa hepimiz batmış olacağız" dedi.

Bozan, Türkiye ve tüm İslam alemindeki huzursuzlukların, çatışmaların temelinde İslam'dan, inanç değerlerinden uzak yönetim sistemleri, işbirlikçi iktidarlar ve dış mihrakların olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, siyonizmin Türkiye ve bütün İslam aleminde iç çatışmalar çıkartarak, silah sanayilerini geliştirip kan ve gözyaşı üzerinden servetlerine servet kattığını sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel SP GİK Üyesi Bozan, Mısır'daki Müdahaleyi Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement