'Suça Uzak Topluma Yakın Gençlik' Projesi - Son Dakika
Yerel

'Suça Uzak Topluma Yakın Gençlik' Projesi

\'Suça Uzak Topluma Yakın Gençlik\' Projesi

Ordu Sema Hukuk ve Tahkim Derneği tarafından hazırlanan "Suça Uzak, Topluma Yakın" gençlik projesi kapsamında Cumhuriyet Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri Ordu protokolüyle yemekte bir araya geldi.

23.03.2013 16:54

Ordu Sema Hukuk ve Tahkim Derneği tarafından hazırlanan "Suça Uzak, Topluma Yakın" gençlik projesi kapsamında Cumhuriyet Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri Ordu protokolüyle yemekte bir araya geldi.

Ordu'da bir otelde düzenlenen yemeğe Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Baro Başkanı Av. Oktay Çanak, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz,

Basın İlan Kurumu Ordu Şube Başkanı Çetin Oranlı, Sema Hukuk ve Tahkim Derneği Başkanı Kadir Umut Demirdaire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Program konuşmalar ile başlarken AK Parti Ordu Milletvekili Ünal, "Dışarıda kalmış olan gençliğin kimse hesabını veremez. Toplumla ilgili hizmet deyince, insanımıza milletimize hizmet deyince zaten ülkeyi idare edenlerin, siyasi partilerin kuruluş amacıda budur. Bir çok kurum ve kuruluşun amacıda budur. Sema Hukuk ve Tahkim Derneği, amaca uygun çok güzel bir hizmet gerçekleştirdiği için ben onları kutluyorum. Hep geleceğe dönük konuştuğumuz için gelecek deyince akla hemen gençler gelir. Bu nedenle gençlerimizin ihmali asla söz konusu değildir. Bu projenin başlığı bile insanı heyecanlandırıyor. Boşta kalmış gençlik ya da kimsesiz kalmış gençliğin hesabını kimse veremez. Bunun mesuliyetini hep beraber taşıyoruz. Toplumumuzun her bireyi bu sorumluluğu taşıyor. Burada omuz omuza el ele verilip, bir önemli açığımızı, eksiğimizi, bu sokakta yaşayan gençlerimizi artık topluma kazandırılma sürecinde birçok vilayetimizde projeler yapılıyor ve bu projeleri bakanlıklarımız ve hükümetimizin önemli bir politikası kapsamında destekliyor. Ordu sokaklarında biz başıboş değil, her bir gencimiz geleceğe daha bir heyecanla ümitle, ne yapacağı kararlığı içerisinde gelecek projesini kafasında yaparak, o istikamette adımlarını atarak, bence hazırlanması lazım. Onlara bu noktada devletimizin, sivil toplum örgütlerimizin şefkat ellini sırtında hissetmesi lazım. İşte bu gençlerimizi şimdi geleceğe hazırlayacağız" dedi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün ise, "Sivil toplum örgütlerimizin toplumsal hayatta daha fazla yer almasını sağlamak, özellikle toplumda dezavantajlı durumda bulunan engelliler ile kadınlarla gençlerle ilgili projelere destek vermek amacıyla hem gençlik ve spor bakanlığımız tarafından hem de içişleri bakanlığımız tarafından derneklerimize ciddi destekler sağlanıyor. Sema Hukuk ve Tahkim Derneği de bu sorumluluğun gereği olarak hazırladığı projeler ile çok yeni bir dernek olmasına rağmen, çok önemli projeleri başarıyla yürütüyor. Ben öncelikle bu projenin hazırlanması ve uygulanmasında başarılarından dolayı Sema Hukuk ve Tahkim Derneği'ni kutluyorum. Bize emanet olan gençlerimizin, çok iyi bir şekilde yetişmesini sağlamak, onların gerek fiziksel gerekse ruhi gelişimlerini tam olarak sağlamış olarak ayrına hazırlamak, hepimizin görevidir. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, hem derslerinde hem sosyal hayatlarında başarılı bir şekilde yarınlara hazırlamak amacıyla yürütülen bu projenin başarılı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından program yemek ile devam etti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Suça Uzak Topluma Yakın Gençlik' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement