Sungur Bey Hamamı Cafe Olarak Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Sungur Bey Hamamı Cafe Olarak Hizmete Girdi

Sungur Bey Hamamı Cafe Olarak Hizmete Girdi

Kula Belediyesi ve Manisa KOSGEB Müdürlüğü işbirliğinde açılan kurslardan sertifika alınarak açılan iş yerlerine bir yenisi daha eklendi.2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Sungur Bey Hamamı, yeni yüzü ile Hamam...

22.06.2013 11:24

Kula Belediyesi ve Manisa KOSGEB Müdürlüğü işbirliğinde açılan kurslardan sertifika alınarak açılan iş yerlerine bir yenisi daha eklendi. 2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Sungur Bey Hamamı, yeni yüzü ile Hamam Cafe olarak ilçe turizmine kazandırıldı.

Açılışa AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı Binbaşı Musa Özgül, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üstteğmen Erkan Enginar, Manisa KOSGEB Müdürü Recep Özçelik, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan iş yeri sahibi Mustafa Tanrıverdi, "İlçemizde eksikliğini hissettiğimiz bu işyerini açmaya karar verdik bugün en mutlu günümüz açılışımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula'da turizm değerlerini ön plna çıkarmak adına yapılan tüm yatırımlara önem verdiklerini, ilçenin kalkınma planını hazırlarken turizm değerlerini ekonomiye kazandırmanın ilk hedefleri olduğunu söyledi. Aşkın, şöyle devam etti: "Tarihi evlerin restorasyonlarının yapılarak butik oteller haline getirilmesi, buna bağlı olarak Kula'nın yerel kültürünü yansıtan tarihi binaların cafelere dönüştürülerek yerel ekonomiye ivme kazandırmaktadır. Bugün burada 1351 yılında Sungur Bey tarafından Selçuklu mimarisi ön plana çıkartılarak yapılan Tarihi Sungur Bey Hamamı'nın yeni yüzü ile Kulalar'ın hizmetine sunmak için bir arada toplanmış bulunmaktayız. Restorasyonu tamamlanan tarihi binalarımız gezilip, görülme amacıyla yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılmanın yanında ekonomik hayata kazandırılarak çağımızın modern yapısına uyumlu hale getiriliyor. Kula son dönemlerde turizm alanında Türkiye çapında önemli bir yere sahip olmaya başladı. Peribacalarımız Türkiye'nin 107. Tabiat Anıtı olarak ilan edildi. 300 kilometrekare alana sahip olan jeolojik miraslarımızla da, Türkiye'nin ilk Jeopark alanı olma yolunda ilermektedir. Tarihi evlerimiz ise kent turizminde adından söz ettirmektedir. Kula turizm alanında Beşi Bir Yerde Turizm sloganı ile önemli bir marka haline gelecektir."

Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise, Kula'nın turizmde yeni bir ivme kazanacağını belirterek, "Su arıtma tesisi, atık su arıtma tesisi ve köylere yapılan sulama göletlerini de kapsayan temel altyapı yatırımlarını tamamladık. Kula'nın en görünür hizmetlerinden Kent Meydanı inşaatı da hızla sürüyor. Kent meydanları bir kentin aynasıdır. Biz de Kula'ya yakışanı yapıyoruz" diye konuştu.

Kula'nın sürdürülen yatırımlar nedeniyle büyük bir şantiyeye dönüştüğünü ifade eden Tanrıverdi, "Estetik ve akılda kalan bir görüntüyü ilçeye kazandırmak istiyoruz. Kula turizm sektöründe de adından söz ettirmeye başladı. Yeni açılan Hamam Cafe de hayırlara vesile olsun" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sungur Bey Hamamı Cafe Olarak Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement