Suriye'de Yaşanan Gelişmeler, Erzurum'da Düzenlenen Konferansta Ele Alınacak - Son Dakika
Yerel

Suriye'de Yaşanan Gelişmeler, Erzurum'da Düzenlenen Konferansta Ele Alınacak

Suriye\'de Yaşanan Gelişmeler, Erzurum\'da Düzenlenen Konferansta Ele Alınacak

Suriye'de ki rejim güçlerinin halkın özgürlük taleplerini bastırma amacıyla silahsız sivilleri katletmelerine Erzurum'dan da tepki sesleri yükselecek.

15.04.2012 15:12

Suriye'de ki rejim güçlerinin halkın özgürlük taleplerini bastırma amacıyla silahsız sivilleri katletmelerine Erzurum'dan da tepki sesleri yükselecek. MÜSİAD Şubesi ile Abdurrahman Gazi Vakfı ortaklığıyla Erzurum'da düzenlenecek olan "İnsanlık İçin Suriye İçin" konulu konferansla, Esed rejiminin karanlık yüzü anlatılacak.

MÜSİAD Erzurum Şubesi, Abdurrahman Gazi Vakfı işbirliğiyle tüm dikkatleri Suriye'deki Esed rejimine çekecek. Rejim güçlerinin halkın özgürlük taleplerini bastırma amacıyla silahsız sivilleri katletmelerine bir tepki olarak Erzurum'da 17 Nisan Salı günü düzenlenecek olan konferansta, Suriye'de yaşanan son gelişmeler anlatılacak. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi

Mustafa Ağırman, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Koordinatörü Cihangir İşbilir ve Suriye İhvanı Müslimin Teşkilat Temsilcisi Dr. Amir Ebu Saleme'nin konuşmacı olarak katılacağı konferansta, Esed rejiminin karanlık yüzü ve Suriye'de yapılan katliamlar ele alınacak.

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Türkiye'nin yanı başındaki Suriye'de yaşananların artık mezalim boyutuna ulaştığını söyledi. Rejim güçleriyle karşı karşıya kalan masum halkın, Suriye'de acımasızca katledildiğini vurgulayan Başkan Güvenli, "Suriye'de günde ortalama 100 masum insan hayatını kaybediyor. Rejim güçleri tarafından yapılan saldırılarda ve girişilen silahlı çatışmalarda bugüne kadar 14 bin Suriyeli Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetti. 100 bini aşkın insan da, bu zulümden kaçabilmek için muhacir olup, yollara düştü. Ne bizim, ne de diğer dünya ülkelerinin bu zulüm karşısında kayıtsız kalma lüksümüz yok" diye konuştu.

Suriye'de yaşanan son olaylar ve Esed zulmüne dikkatleri çekmek amacıyla Abdurrahman Gazi Vakfı ile birlikte ortak bir konferans organize ettiklerini belirten Başkan Güvenli, amaçlarının, yaşanan bu zulümle ilgili olarak farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti. Güvenli, "Konferansımız 17 Nisan Salı günü saat 19.30'da başlayacak. Esed zulmüne karşı tepki koymak isteyen Erzurumluları Yenişehir'deki Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde, bekliyor olacağız" diye konuştu.

Öte yandan söz konusu konferanslar Türkiye genelinde Sivil Dayanışma Platformu, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Suriye İnsani Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği, İslam dünyası STK'lar Birliği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Mazlumder ve Anadolu Platformu tarafından destekleniyor. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriye'de Yaşanan Gelişmeler, Erzurum'da Düzenlenen Konferansta Ele Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement