Susam Ürünleri Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Susam Ürünleri Ödüllendirildi

Susam Ürünleri Ödüllendirildi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kent Konseyi ve MASİAD tarafından başlatılan Manavgat Susamının ön plana çıkarılması, tescillenmesi ve tanıtımı Manavgat'ın ekonomik gelişimine katkı sağlama çalışmalarına destek amacıyla Akdeniz Üniversitesi...

25.04.2013 15:12

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kent Konseyi ve MASİAD tarafından başlatılan Manavgat Susamının ön plana çıkarılması, tescillenmesi ve tanıtımı Manavgat'ın ekonomik gelişimine katkı sağlama çalışmalarına destek amacıyla Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu olarak Akdeniz Pastacılar ve Genç Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen "I.Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen törene Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Koçanlı, Emniyet müdürü İsmail Taşkıran, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, MHP İlçe Başkanı Halil Gubaş, Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akca, Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş, yarışmaya katılan aşçılar ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Hacer Bakır Sert; Geleneksel Susam Ürünleri Yarışmasının birincisinin yapıldığını belirterek, "İlçemiz Manavgat,

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre sahip olduğu 170 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu unvanına sahip. Turizm alanında bu kadar iddialı olan ilçemizde turizmin yanı sıra tarım gibi diğer alternatiflerin de değerlendirilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Özellikle ilçemizde markalaşma potansiyeli yüksek olan 'susam' gibi ürünlerin ön plana çıkarılması, tanıtılması ve tescillenmesinin Manavgat'ın ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacağının inancındayız. Bu nedenle Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu olarak Akdeniz Pastacılar ve Genç Aşçılar Derneği ile birlikte Manavgat Kent Konseyi ve MASİAD'ın bu alandaki çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Yarışmamıza ilçemizdeki ve çevre ilçelerdeki otel çalışanlarından, ev hanımlarına, öğrencilere kadar 70 kişi katıldı. Henüz birincisini düzenlemiş olduğumuz yarışmamıza olan yoğun ilgi bizleri de gerçekten çok mutlu etti. Becerileriyle gerçekten çok özel ürünler ortaya çıkaran tüm yarışmacılarımıza, jüri üyelerimize, hem yarışma gününde hem de bugün ödül törenimizde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize ve bu yarışma sürecinde emek sarfeden Aşçılık Programı Koordinatörümüz Öğretim Görevlisi Özcan Utar'a ve Aşçılık Programı öğrencilerimize çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise "Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu olarak Akdeniz Pastacılar ve Genç Aşçılar Derneği güzel bir etkinliğe imza attı. Bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, gelecekte de devamını bekliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 4 ayrı kategorinin birincileri ödülleri verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Susam Ürünleri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement