Taşeron İşçiler, İktidar Milletvekillerine Taleplerini Dile Getirdi - Son Dakika
Yerel

Taşeron İşçiler, İktidar Milletvekillerine Taleplerini Dile Getirdi

Taşeron İşçiler, İktidar Milletvekillerine Taleplerini Dile Getirdi

Adıyaman’da kamuda çalışan taşeron işçiler, AK Parti milletvekillerine taleplerini dile getirdi.

30.10.2015 16:54

Adıyaman'da kamuda çalışan taşeron işçiler, AK Parti milletvekillerine taleplerini dile getirdi.

Adıyaman Kamu Şirket Personeli Derneği (KAŞİP) tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, taşeron işçileri ve AK Partililer katıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Ahmet Aydın, Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Merkez İlçe Başkanı Hakan Gürsoy, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Fatih Doğan, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü Osman Aydın, Tut Devlet Hastanesi Müdürü Enver Doğan, KAŞİP Başkanı Mustafa Turan katıldı.

Açılış konuşmasını yapan KAŞİP Başkanı Mustafa Turan, taşeron çalışan işçilerin sayısının 1 milyonun üzerinde olduğunu ve yasal anlamda en korunaksız işçi kitlesi olduğunu dile getirdi.

Taşeron işçilerin çok ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu dile getiren Mustafa Turan, "Bu sıkıntılar maaşların yetersiz ve asgari ücrete endeksli olmasıdır. İş güvenceleri yoktur. En önemli sorunlardan biriside herhangi bir statüden yararlanamamaktır. Bizler taşeron işçilerin hakları için mücadele ettik. Burada hükümetimizin yaptığını inkar etmek olmaz. Kıdem tazminatı denen bişey yoktu ama şimdi emekli olunca kıdem tazminatını kurum ödüyor. Sözleşme süreleri 3 yıla çıkartıldı. Sendikalı olma ve toplu sözleşme hakkı kazandık. İnşallah seçimden sonra asil işi yapan 140 bin kardeşimiz kadrolu olacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Gürsoy ise konuşmasında, taşeron işçilerin emek yoğun çalıştıklarını belirterek, AK Parti hükümeti olarak taşeron işçilerine gereken önemi verdiklerini ve bundan sonrada vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Milletvekili İbrahim Halil Fırat, AK Parti hükümetin taşeron işçileri yakından ilgilendiren asgari ücretin 1300 TL yapması ve asil işi yapan kişilere kadro verileceği ile ilgili konuştu.

Fırat, 1 Kasım seçimlerinde taşeron işçilerden büyük destek beklediklerini dile getirerek, AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, Türkiye'nin AK Parti iktidarından önceki durumu ile AK Parti'den sonra ki durumu arasında büyük bir fark olduğunu vurguladı.

Ahmet Aydın, "AK Parti ne kadar güçlü olursa Türkiye o kadar güçlü olacak. AK Parti ne kadar güçlü olursa Filistin'de ki kardeşimiz o kadar güçlü olacak. İstiklal ve istikbal için AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi gerekiyor. AK Parti yoğun bakımdaki Türkiye'yi devraldı. Ama şimdi yedi düvelde dim dik ayakta olan bir Türkiye var. Güçlenen Türkiye'nin durdurulması için dış güçler içerideki işbirlikçilerle önümüzü kesmeye çalıştı. Biz kardeşlik dedikçe birileri bölmeye çalıştı. Birileri o ayrımın üzerinden, o fitnenin üzerinden siyaset yapmaya çalıştılar. Bu sorundan beslenenler çözümü istemezler. Onlar için olmazsa olmaz şiddettir. Bu milletin duasıyla birlikte kim karşı durursa dursun, tek başına iş başına gelecek, terörün karşısında ve dış politikada güçlü bir Türkiye diyeceğiz. Bizlerle kişisel problemleriniz olabilir, beni sevmeyebilirsiniz, Ahmet'i, Mehmet'i sevmeyebiliriz. Ancak ne olursa olsun, 1 Kasım'ın tekrarının olmadığını görünüz. 1 Kasım istiklal ve istikbal mücadelesidir. Memleket meselesi olarak görelim, hep birlikte Adıyaman'da 5, Türkiye'de tek başına iktidar diyelim" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşeron İşçiler, İktidar Milletvekillerine Taleplerini Dile Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement