Tavşanlı'da 'Daha İyi Sağlık Hizmeti' Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'da 'Daha İyi Sağlık Hizmeti' Seferberliği

Tavşanlı\'da \'Daha İyi Sağlık Hizmeti\' Seferberliği

Tavşanlı'da, hastane çalışanları, basın mensuplarıyla bir araya gelerek koordineli çalışmaya ve Tavşanlılılar'ın sağlıklı bilgi edinmesi konusunda fikir alış verişinde bulundu.

29.12.2013 17:33

Tavşanlı'da, hastane çalışanları, basın mensuplarıyla bir araya gelerek koordineli çalışmaya ve Tavşanlılılar'ın sağlıklı bilgi edinmesi konusunda fikir alış verişinde bulundu. Başhekim Yardımcısı Ünal Ünalan, oluşturulan Basın Komitesi'nin üyelerini basın mensuplarıyla tanıştırdı.

Doç Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nde yürütülen faaliyetlerin ve yeni düzenlemelerin vatandaşa daha sağlıklı ve etkin bir şekilde ulaştırılması için Basın Komitesi oluşturuldu. İkinci toplantısını gerçekleştiren komite üyeleri basın mensuplarıyla bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundu.

Başhekim yardımcısı Dr. Ünal Ünalan, başkanlığında oluşturulan Basın Komitesi üyeleri ile yapılan toplantıya Başhekim Dr. Sebahattin Altıntaş'ta katıldı. Dr. Ünal Ünalan, yerel basın mensuplarına yapmak istedikleri faaliyetleri anlatarak komite üyelerini tanıttı. Gürcan Yiğit, Ayşegül Acar, Necmiye Arı ve Ali Köroğlu'ndan oluşan komite, Doç Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nden sağlık hizmeti alan vatandaşların daha kaliteli hizmet almaları için çalıştıklarını söyleyerek bu konuda basın mensuplarıyla koordineli çalışma yürütülmesinin önemine değindi.

Dr. Ünal Ünalan, her hafta Cuma günleri toplantı yaparak görüş birliğine vardıkları konular üzerinde fikir yürüttüklerini kaydederek amaçlarının moral ve motivasyonu arttırmak olduğunu ifade etti. Ünalan, "Burada geçte olsa basın mensubu arkadaşlarımızdan da yardım alarak halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Önemli gün ve haftalarda konusunda uzman arkadaşlarımızın hazırladığı makaleler gazetelerimizde yayınlanıyor. TV ve Radyo programlarıyla da bu faaliyetlerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. İlk sayısını bastığımız birde bültenimiz var. Her ay bu bülteni vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bu arada sosyal medya konusunda da eksiklerimiz bulunmakta. En kısa sürede tweter ve facebook sayfamızı güncelleyerek faaliyetlerimizi duyuracağız" dedi.

Basın mensuplarının bu konuda ki görüşlerini almak istediklerini belirten komite üyeleri ve hastane yönetimi toplantının oldukça verimli geçtiğini belirtti. Bu arada Tavşanlı'da yayın yapan gazetelerin temsilcileri de bazı konularda kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Acil serviste bazı adli vakalarda fotoğraf ve bilgi almakta güçlük çektiklerini ifade eden gazeteciler işlerini yaparken kendilerine kanunlar çerçevesinde yardımcı olunmasını talep etti. Diğer taraftan basın birimiyle daha sağlıklı iletişim kurularak fotoğraf ve bilgi akışının sağlıklı yapılması yönünde karar alındı.

Toplantıya katılan Doç Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sabahattin Altıntaş'ta kalite yönetimine ilişkin yaptıkları çalışmaların vatandaşlara duyurulması noktasında basın mensuplarının çalışmalarının çok önemli olduğunu ifade ederek bu tür toplantıların devam etmesi gerektiğini kaydetti. Altıntaş, "Basının vatandaşın doğru bilgi almasında rolü çok önemli. Bizde hastane yönetimi olarak bu kapsamda basın komitemizi oluşturarak sağlıklı bilgi akışını hedefledik. Yerel basından da destek almak istiyoruz. Eksiklerimizi birlikte tespit ederek komitemizin çalışmalarına katkı sağlamanızı istiyoruz" diye konuştu.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'da 'Daha İyi Sağlık Hizmeti' Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement