Tübitak Araştırma Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Tübitak Araştırma Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi Verildi

Tübitak Araştırma Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi Verildi

Düzce Teknoloji Transfer Ofisi’nin (DÜZCE TTO) hazırladığı ‘TÜBİTAK Araştırma Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi’ etkinliklerinin ilki Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Toplantı salonunda, öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

18.08.2016 11:05

Düzce Teknoloji Transfer Ofisi'nin (DÜZCE TTO) hazırladığı 'TÜBİTAK Araştırma Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi' etkinliklerinin ilki Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Toplantı salonunda, öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Doç. Dr. Arif Özkan, 2013-2014 yılına yönelik TÜBİTAK 1513 programına sunulmuş olan başvurunun olumsuz sonuçlandığını ancak 2015 yılı sonunda 2016'ya yönelik 1601 programına yapılan başvurunun kabul edildiğini ve 2 yıl süreli destek alındığını belirtti. 22 başvuru arasından desteklenmeye değer bulunan yedi TTO'dan biri olmaya hak kazanıldığını söyleyen Doç. Dr. Özkan, "Bu üniversitelerin içerisinde Kocaeli ve Atatürk gibi köklü üniversiteler de var. Biz Düzce Üniversitesi olarak 2000'den sonra kurulan vakıf ve devlet üniversiteleri içerisinde destek almayı başaran tek üniversiteyiz" diye konuştu.

Proje almanın yanı sıra, red ve iade edilen projeleri TÜBİTAK'a revize ederek sunmanın da çok önem arz ettiğini dile getiren Doç. Dr. Arif Özkan, hakem raporlarında veya iade gerekçelerinde belirtilen eksiklerini giderdikten sonra tekrar başvuruda bulunulduğunda projenin geçme potansiyelinin daha yüksek olacağını sözlerine ekledi. Üniversitemizin girişimci yenilikçi üniversite endeks verilerinin içerisinde ilk 50'nin içerisinde yer aldığını ifade eden Özkan, bundan sonra da yer almasının öğretim üyelerinin yapacağı çalışmalara bağlı olduğunu söyledi.

Etkinliğin başında Düzce TTO Proje Yürütücüsü Dr. Aslı Astarcı TTO faaliyetlerini özetledi ve araştırma projesi başvurularına, üniversite-sanayi işbirliği proje aşamalarına ve fikri mülkiyet hakları başvurularına sağlayabilecekleri desteklerden bahsetti.

Etkinlik programı, Düzce TTO ekibinden Araştırma Destek Programları Modül Uzman Yardımcısı Hande Özer ve Modül Uzmanı Armağan Yardımcı'nın TÜBİTAK ARDEB Programları tanıtımı ile devam etti. Proje başvuru formları üzerinde ve iş planı tabloları üzerinde uygulamalı çalışma yapılan eğitimde, TÜBİTAK veri tabanında bulunan bazı örnek projeler de incelendi. Son olarak bütçe tabloları değerlendirilerek TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) örnek çalışmaları ile eğitim tamamlandı.

Düzce TTO tarafından düzenlenecek sonraki TÜBİTAK Araştırma Proje Önerisi Hazırlama Eğitimlerine katılmak isteyen akademik personelimiz www.duzcetto.com sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yeni eğitim duyurularını takip edebilirler. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tübitak Araştırma Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement