Tutukluluk Kararına Tepkiler Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Tutukluluk Kararına Tepkiler Devam Ediyor

Tutukluluk Kararına Tepkiler Devam Ediyor

Tutuklu BDP Milletvekillerinin tahliye edilmemesine yönelik tepkiler devam ediyor.

21.12.2013 13:22

BDP Milletvekillerinin cezaevinden tahliye edilmemesine yönelik tepkiler devam ediyor. 5 BDP Milletvekilinin tutukluluk kararına Batmanda tepkilere neden oldu.

HDP ve BDP, tutuklu Milletvekilleri için Gülistan Caddesinde bazı STK temsilcileri ile beraber basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, "Bir ülke batısında ayrı, doğusunda ayrı bir hukukla yönetilemez" dedi.
Açıklamaya, Milletvekili Ayla Akat, HDP, STK'lar ve çok sayıda kişi katıldı. Tutuklu BDP Milletvekillerinin tahliye talebi için verilen ret kararına ilişkin basın açıklaması yapan BDP ve HDP Batman İl Örgütü, tutuklu milletvekillerinin resimlerinin bulunduğu pankartlarla kararı kınadılar.
"SEÇİLMİŞLERİN CEZAEVİNDE OLMASI ÜLKENİN AYIBIDIR"
Milletvekillerinin ve halkın iradesiyle seçilen Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın hala cezaevinde tutuklu bulunmasının bu ülkenin ayıbı olduğunu söyleyen BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, "Bu ülkenin yargısı Kürtler ve Türklerin siyasi iradesi konu olduğunda nasıl ayrımcılık yaptığını bütün Türkiye ve dünya gördü." dedi
DİYARBAKIR BAŞSAVCILIĞI GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMIYOR MU?
"Bu ülkeyi yöneten hükümetin başı, Sayın Başbakanın ağzından ülkede bir paralel devlet yapılanması olduğu itirafını dinledik" diyen Akat, "Bu paralel yapılanma içerisinde olanların görevlerini kötüye kullandıklarını dinledik. Peki Diyarbakır 5 ve 6 Nolu mahkemedeki yargı görevini yerine getiren Diyarbakır Başsavcılığı, bunlar görevini kötüye kullanmıyorlar mı? Dedi.
"TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ SERBEST BIRAKILSIN"
Bu arada HDP Batman İl Başkanı Dr. Mahmut Çiftçi de Cezaevinde bulunan BDP'li 6 tutuklu Milletvekilinin serbest bırakılmalarını istedi. Çiftçi, "Diyarbakır Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri, Anayasa Mahkemesi kararını yok hükmünde sayarak tutuklu vekillerimiz İbrahim Ayhan, Gülser Yıldırım, Kemal Aktaş, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın tahliye taleplerini reddetti. Anayasa Mahkemesi kararına rağmen verilen bu karar; Demokratik siyasete ve barış sürecine vurulmuş bir darbedir. 2009 Nisan'ında başlatılan, Milletvekillerinden seçilmiş Belediye Başkanlarına ve bir bütün olarak Kürt siyasal hareketinden binlerce insanın cezaevine konulması ile başlayan siyasi soykırım operasyonlarının devamı niteliğindedir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Tutukluluk Kararına Tepkiler Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement