Ukub'dan Teknoloji ve Ar-Ge Merkezi - Son Dakika
Yerel

Ukub'dan Teknoloji ve Ar-Ge Merkezi

Ukub\'dan Teknoloji ve Ar-Ge Merkezi

Sektörel gelişmeyi sağlayacak projelere imza atan Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), "Endüstriyel Kalıpçılığa Yönelik Analiz, Simülasyon ve Optimizasyon Merkezi"ni de (ASOM) tamamladı.

26.06.2014 14:42

Sektörel gelişmeyi sağlayacak projelere imza atan Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), "Endüstriyel Kalıpçılığa Yönelik Analiz, Simülasyon ve Optimizasyon Merkezi"ni de (ASOM) tamamladı. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen ASOM projesi ile UKUB üyelerine ve sektöre endüstriyel kalıpçılığa yönelik hizmetler sunuluyor.

Düzenlediği basın toplantısında ASOM projesi ile ilgili bilgi veren UKUB Başkanı Şamil Özoğul, Yalova'da kurulacak Kalıpçılar Vadisi'nde yer alacak olan Teknoloji ve Ar-Ge Merkezi'nin sektör için büyük önem taşıdığını söyledi. Teknoloji ve Ar-Ge Merkezi'nin temelini oluşturacak projeleri bir bir yaşama geçirdiklerini açıklayan Özoğul, BEBKA desteği ile gerçekleştirilen Tersine Mühendislik Merkezi (TMM) projesinin ardından yine BEBKA tarafından desteklenen ASOM projesi ile de UKUB üyelerine ve kalıpçılık sektörüne hizmet verdiklerini söyledi.

BEBKA'nın geçen yıl Temmuz ayında onayladığı ve 673 bin 950 liralık bütçeye sahip ASOM projesi için yüzde 75 oranında destek verdiğini kaydeden UKUB Başkanı Şamil Özoğul, "ASOM ile endüstriyel kalıpçılığın gelişmesine yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. Merkezde uzman personel ve son teknoloji ürünü makineler, cihazlar ve yazılımlar aracılığı ile üyelerimize plastik enjeksiyon proses analizi, sac metal form verme proses analizi, basınçlı döküm (metal enjeksiyon) proses analiz, 3D lazer desenleme, 3D lazer gravür işleme ve lazer markalama ve termal kamera konularında hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ukub'dan Teknoloji ve Ar-Ge Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement