UMEP'in Gençleri Ülkelerine Döndü - Son Dakika
Yerel

UMEP'in Gençleri Ülkelerine Döndü

UMEP\'in Gençleri Ülkelerine Döndü

TİKA tarafından hazırlanan 'Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi' kapsamında Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Karadağ'dan gelen 53 genç ülkelerine döndü.

30.07.2012 11:03  Güncelleme: 11:14

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından hazırlanan 'Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi' (UMEP) kapsamında Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Karadağ'dan gelen 53 genç ülkelerine döndü.

Bir aydır Mezitli ve Mersin'in değişik yerlerinde hem kendi mesleklerinde eğitim alan hem de Türkçe öğrenen gençler stajlarını tamamlayarak ülkelerine döndü. Gençleri kaldıkları Suphi Öner Öğretmen Evi'nden Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ile Mezitli SYDV Müdürü Kamuran Zengin uğurladı. Gençleri uğurlamadan önce gençlerin Mersin'e gönderilmesinde kendilerine yardımcı olan 5 ülkedeki kuruluşlara, üniversitelere, belediyelere ve derneklere birer teşekkür belgesi Kaymakam Kıcıroğlu tarafından imzalandı. Gençlerin sağ salim ülkelerine dönmelerini temenni eden Kıcıroğlu, "Hepinizin yolu açık olsun. Başka bir projede, başka güzel günlerde inşallah buluşuruz. Kosova, Makedonya, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Karadağ'dan kardeşlerimize selamlarımızı götürün" dedi.

Kıcıroğlu, Mezitli'nin 4 yıldan beri UMEP çerçevesinde oluşan engin tecrübesinin Suriye ve Irak'ta yaşanan sıkıntılardan dolayı akademik ya da mesleki eğitimleri yarım kalan başta Türkmenler olmak üzere her etnik kesimin hizmetine sunulmasının TİKA ve diğer kuruluşlar tarafından da düşünülmesi gerektiğini söyledi. Kıcıroğlu, önümüzdeki birkaç ay içinde Mersin'de muhtemelen Makedonya Başbakanının da katılacağı 'Makedonya İş, Ticaret ve Girişim' günleri düzenleneceğini de belirtti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel UMEP'in Gençleri Ülkelerine Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement