Uşak Üniversitesi'nde "Yeni Anayasa Arayışları" Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

Uşak Üniversitesi'nde "Yeni Anayasa Arayışları" Konulu Panel

Uşak Üniversitesi\'nde "Yeni Anayasa Arayışları" Konulu Panel

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sait Çelik, Türkiye'nin geleceğe güvenle bakabilmesi için yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Toplum mühendislerinin ve darbecilerin oyunları artık deşifre oldu."

18.05.2012 17:07

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Türkiye'nin geleceğe güvenle bakabilmesi için yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Toplum mühendislerinin ve darbecilerin oyunları artık deşifre oldu. Bu oyunları tarihe gömecek yeni bir anayasa istiyoruz" dedi.

Uşak Üniversitesi'nde 7. bahar şenliği etkinlikleri kapsamında "Yeni Anayasa Arayışları" konulu panel düzenledindi. Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Amfisindeki panele Prof. Dr. Atilla Yayla, Doç Dr Bekir Berat Özipek ve Yardımcı Doç Dr. Devrim Özkan konuşmacı olarak katılırken, 23. dönem Uşak Milletvekili Mustafa Çetin moderatörlük etti. Paneli; Uşak Valisi Özdemir Çakacak ve Rektör Sait Çelik'in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, daire müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler izledi.

Panel öncesi bir açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, darbelerin ülkeye verdiği zararları anlattı. Türkiye'nin bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda ilerlediğini ifade eden Çelik, "Yeni anayasa çalışması bu dinamik sürecin en önemli aşamalarından biri olarak cumhuriyetimizi tam demokrasi ile taçlandıracağı bir süreç olacağını umuyoruz" dedi.

Türkiye'nin son 50 yılının darbelerle geçtiğini ve olağanüstü durumlarda yapılan anayasaların bir sonraki darbeye zemin hazırladığını da kaydeden Rektör Çelik şunları söyledi; "Darbelerin demokrasiye ve demokratik kültürü nasıl ettiğini hep birlikte gördük. Son 50 yıllık tarihimizde ülke adeta darbeler geçicide çevrildi. Bu darbe düzenlerinin ülkeye verdiği zararları dedelerimizden, babalarımızdan duyduklarımızla ve bizzat kendimiz yaşayarak öğrendik. N son 1980 askeri darbesi ile 28 Şubat post-modern darbesinin milletin kalbinde açığı derin yaraları unutmak mümkün değil. Bu öyle bir darbe ki 20 yüzyılı sonunda 6 milyon insanını fişliyor, aydınlarını,gazetecilerini andıçlıyor, başta yargı olmak üzere basın ve bir çok argüman kullanılarak insanların şerefleri ve haysiyetleriyle oynanıyor, bankalar boşaltılıyor ve ülke insanı yoksullaştırılıyor. Tarihten günümüze akan süreçte, insanımızın bilinçli olarak birbirine düşman edildiği ve karanlık odakların bu oyunu uzun süre milletten gizlediği bir gerçektir. Bu karanlık oyunları artık aklıselim herkesin gördüğü bir gerçektir.

Toplumsal kesimleri kin, nefret ve korkularla besleyerek birbirine düşman eden, psikolojik kaostan kendi iktidarlarını bugüne kadar yaşatan toplum mühendislerinin oyunları artık deşifre olmuştur.

Millet olarak bu oyunları tarihe gömecek bir anayasa istiyoruz"

Yeni anayasanın etnik, dini, ideolojik kimlik ve yaklaşımların üzerinde özgürlüklerin baz alındığı bir anayasa olmasını istediklerini de ifade eden Rektör Prof. Dr Çelik, "Eski yanlışlarımızdan sıyrılarak, açık, net ve hukukun üstünlüğünü gözeten demokratik bir anayasa geleceğimiz için hayati önem taşıyor. Ülkemiz son 10 yıldan beri içinde bulunduğumuz siyasi, ekonomik ve sosyal alanların tümünde olumlu dinamik bir değişim ve gelişim sürecine girdi. Bu değişim ve gelişimin devam etmesi, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün hakim olması için yeni sivil anayasaya ihtiyacımız var. Devam eden yeni anayasa çalışmalarının bu doğrultuda olacağını umuyoruz dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik'in açılış konuşmasının ardından panelin moderatörü 23. dönem Uşak Milletvekili Mustafa Çetin de yeni anayasanın önemine değindi. 23. dönemde mecliste anayasa komisyonunda görev adlığını da hatırlatan Çetin, "Yeni anayasa ülkemizde demokrasi anlayışını hakim kılacak yeni bir süreci başlatacak. Yeni anayasa yazımı başladı kısa sürede uyum içinde çalışmaların tamamlanmasını ümit ediyoruz" dedi.

Ardından panelistler birer sunum yaparak yeni anayasanın ülkeye getireceği avantajları anlattılar. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Üniversitesi'nde 'Yeni Anayasa Arayışları' Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement