Uyum Kursları Elbim Dil'de Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Uyum Kursları Elbim Dil'de Gerçekleşti

Uyum Kursları Elbim Dil\'de Gerçekleşti

Almanya Türk Toplumu (TGD) tarafından, evlenerek Almanya'ya gelecek eş adaylarına yönelik yürütülen 30 saatlik uyum kurslarının bir ayağı Gaziantep Elbim Kurslarında tamamlandı.

31.05.2013 10:11

Almanya Türk Toplumu (TGD) tarafından, evlenerek Almanya'ya gelecek eş adaylarına yönelik yürütülen 30 saatlik uyum kurslarının bir ayağı Gaziantep Elbim Kurslarında tamamlandı.

Evlilik yoluyla Almanya'ya gidecek olan eş adaylarına yönelik Almanca kursları kapsamında 30 saatlik uyum kursunun bir ayağı, Gazinatep'te Elbim Kursları bünyesinde tamamlandı. Kurslar TGD Başkanı ve Proje Müdürü Kenan Kolat'ın gözetiminde, kurs öğretmenleri Nebahat Uzun, Mehmet Zağlı tarafından iki ayrı sınıfta gerçekleştirildi. Federal Göç ve Mülteciler Dairesi' tarafından finanse edilen, TGD tarafından yürütülen kurslarla, bugüne kadar Almanya'ya gelecek olan yaklaşık bin kursiyere uyum kursu verildi.

Gaziantep Elbim Kursları Genel Müdürü Murat Özkısacık, "Uyum kursları, Almanca kursları arasında eğitici ve motive edici bir mola oluyor. Eş adayları, dinlenirken öğrenme fırsatı buluyorlar. 2011 ve 2012 yılları arasında en başarılı Almanca kursu seçilen kurumumuzu bugüne kadar birçok Alman bakan, büyükelçi ve yetkili ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi aldı" dedi.

Almanya Türk Toplumu Kültürler Arası İletişim ve Göçe Hazırlık Kursu Öğretmeni Nebahat Uzun, "Almanya devlet yapısını, Almanya'daki yasalar, göçmenlerin uyum sorunları, katılım sorunları, Almanya'daki göçmenlerin sorumlulukları ve hakları gibi konuları 21 öğrencimize anlattık. Elbim Kurslarının gerçekten 21 öğrencimize öğrendikleri Almancayı da çok çok beğeniyorum. Elbim, bir buçuk ay süren kurs veriyor. Kursiyerler bir buçuk ayda kendilerini ifade etmeyi öğrenmişler, bunun çok büyük bir başarı olduğuna inanıyorum. Gittiğimiz toplumun yaşamını sosyal hayatı konusunda bilgi sahibi olursak. O topluma katkı sağlayabiliriz. Aynı zamanda korkularımızı yeneriz. Elbim Gaziantep'te Almanca kurslarını çok büyük bir başarı ile sergiliyor. Gördüğümüz kadar ile uzman öğretmenler ile çalışıyorlar ve çok disiplinli bir şekilde seminerler yapıyorlar. Bu seminerlere biz katılmasak da öğrenciler ile yaptığımız diyaloglarda zaten fark ediyoruz" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uyum Kursları Elbim Dil'de Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement