Viranşehir KHGB Son Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Viranşehir KHGB Son Toplantısını Yaptı

Viranşehir KHGB Son Toplantısını Yaptı

30 Mart yerel seçimlerinden sonra görev süresi bitecek olan Viranşehir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin (KHGB) son toplantısını yaptı.

14.03.2014 12:30

Viranşehir Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; Mardin yolu zerinde bulunan bir lokantada yapılan toplantıya Viranşehir AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, birlik encümenleri, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda birer konuşma yapan birlik encümenleri, Milletvekili Akyürek'e, Kaymakam Kotan'a ve muhtarlara teşekkür ederek herkesten helallik diledi. Viranşehir Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Kaymakam Kotan, katılımlarından dolayı encümen ve muhtarlara teşekkür ederek konuşmasında şunları kaydetti: "Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin son toplantısını yapıyoruz. Köylere Hizmet Götürme Birlikleri görevlerini belediyelere devrediyor. Bundan böyle birliklerin görevini belediyeler ifa edecek. 10 yıldır birlik başkanlığı yapıyorum. Birliklerin yapmış olduğu hizmetler takdir edilecek hizmetlerdir. Viranşehir'de iki buçuk yıldır hizmet veriyoruz. 90 trilyonluk ihaleler yaptık. Köylere Hizmet Götürme Birliği bu süre içinde çok büyük hizmetler yaptı. Eksiklikler, yarım kalmış çalışmalar elbette vardır, fakat yapılanlar ortada ve bunları takdirinize bırakıyoruz. Yapılan bu hizmetlerde değerli vekilimiz, encümenlerimiz ve sizlerin büyük katkıları oldu"

EĞİTİM TÜRKİYE STANDARTLARINA ULAŞACAK
Eğitime çok büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Kaymakam Kotan, 550 derslik inşaatının devam ettiğini, Viranşehir'e kurulacak kampus ile Viranşehir'in eğitimde Türkiye standartlarını yakalayacağını söyledi. "Biz bu gelişmelere şahit olamayacağız belki, ama sizin evlatlarınız bu olanaklardan istifade edecekler" diyen Kaymakam Kotan eğitimi her zaman öncelediklerini söyledi.

HÜKÜMET KONAĞINI VİRANŞEHİRLİ MÜHENDİSLER ÇİZDİ
Kaymakam Kotan sözlerini şöyle tamamladı: "Çok yatırımlar yaptık, bunları burada sayacak değilim. En son Viranşehir Hükümet Konağı İhalesini yaptık. Hazır projeler vardır. Biz Viranşehir'in tarihi dokusuna uyan ve Türkiye'de başka bir benzeri olmayan bir proje yapmak istedik. Bundan dolayı hükümet konağının ihalesi gecikti. Viranşehir Hükümet Konağı'nın projesini Viranşehirli mühendislere çizdirdik. Yöreye has, siyah taş işçiliği ile yapılacak konağın bir benzeri olmayacak."Milletvekili Mehmet Akyürek'in kısa bir konuşmasından sonra birlik encümenlerine plaket verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Viranşehir KHGB Son Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement