Yerel Seçime Doğru... - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçime Doğru...

Yerel Seçime Doğru...

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin, adaylığının ilan edilmesinin an meselesi olduğunu söyledi.

13.01.2014 15:40

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin, adaylığının ilan edilmesinin an meselesi olduğunu söyledi.

Çetin, vatandaşları ziyareti sırasında da sık sık "Aday mısınız?" ve "Adaysanız ne zaman açıklanacaksınız?" şeklindeki sorulara muhatap oldu. Çetin, "Çalışkan, emek veren, yüreğini ortaya koyan, partimizin kendi öz evladı olan ve halkımızın takdirini kazanmış bir ismin adaylığı için kılı kırk yaran bir çalışma yürütülüyor. Ben aday gösterileceğime yüzde 100 inanıyorum. İlan edilmem an meselesi. Lütfen biraz daha sabır" diye konuştu.

Büyük bir fark atarak seçimi kazanacaklarını ileri süren Çetin, "Aklıselimi olan herkes de biliyor ki CHP'nin yelkenlerinde şiddeti her geçen gün artan bir rüzgar var. Adaylığımız ilan edilir edilmez bu rüzgar bir fırtınaya dönüşecek" dedi.

TORUN: "ADANA'YI GERÇEK ANLAMDA 'BÜYÜK ŞEHİR' YAPACAĞIZ"

ADANA (İHA) - AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, kentin ihmal edilmişliğine son vermek için göreve talip olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında, Adana'nın çeşitli mahallelerini ziyaret ederek halkla buluşan Torun, Adana'nın daha mutlu, daha huzurlu, daha modern, daha güvenli ve her açıdan daha müreffeh bir kent olma konusunda hak ettiği yerde olmadığını belirtti. Bu seçimde, Adanalıların parti ayırımı yapmadan oy kullanmalarını isteyen Torun, "İlçe belediyelerimizin, Büyükşehir Belediyesi'nin ilgi ve desteğinden yoksun olması nedeniyle, Adana'nın birçok mahallesinde yıllardır çözüm bekleyen sorunlar maalesef çözülemedi. Bu seçim sonucunda, halkımızın desteğiyle yöneteceğimiz büyükşehir ve tüm ilçe belediyelerimiz ile uzlaşı içinde olarak, ülkemizin en büyük illerinden olan Adana'mızı gerçek anlamda 'Büyük Şehir' yapacağız" diye konuştu.

SÖZLÜ: "SEYHAN'DA YÜREĞİR'DE İKİ DÖNEMDİR NE YAPTILAR?"

ADANA (İHA) - MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, "Sizden iki dönem iktidar partisinin nimetlerinden yararlanın diyerek oy istediler, ne yaptılar size soruyorum" dedi.

Yüreğir Köprü Köyü Mahallesi'nde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Sözlü, "Adana'nın şu anda kuş bakışı bir fotoğrafını çeksek Seyhan Nehri'nin bize göre batı tarafı modern bir şehir görüntüsü verirken Yüreğir, Suriye şehirlerini andırıyor. Oysa Nehrin iki tarafının da aynı hizmeti alması gerekmez mi?" diye sordu.

Adana'da 2004 yerel seçimleriyle birlikte hem Seyhan'ın hem de Yüreğir'in iktidar partisi tarafından yönetildiğini belirten Sözlü, "Sizden iki dönem iktidar partisinin nimetlerinden yararlanın diyerek oy istediler, ne yaptılar sizlere soruyorum. Yaklaşık on yıldan bu yana iktidar partisine mensup belediye başkanları var. On yılda sizin hangi probleminizi çözmüşler. Projeleri çizdirmek kolay, verirsiniz bir harita mühendisine size projeleri çizer ama bunları uygulamak ve hayata geçirmek önemlidir. Biz bu projeleri hayata geçirmek için Adana'ya talibiz" şeklinde konuştu.

AKAY: "DÖNÜŞÜMÜN AMACI YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK OLMALI"

ADANA (İHA) - CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, kentsel dönüşüm modellerinin odak noktasının dönüşüm alanında yaşayan insanlar olması gerektiğini söyledi.

Akay, farklı türdeki kentsel çöküntü alanları için fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik özelliklerine bağlı olarak uygulanabilecek farklı kentsel dönüşüm modellerinin odak noktasının, bu alanlarda yaşayan insanlar olması gerektiğini vurguladı. Akay, Adana'da kentsel dönüşüm projelerinin değer artışı sağlanmayacak alanlarda ve deprem gibi nedenlerle güvenlikli olmayan bölgelerde uygulanmadığını savunarak, TOKİ aracılığı ile insanların, yurtları dışında yaşamaya zorlandığını, dönüşüm alanlarının da daha üst gelir gruplarına pazarlandığını öne sürdü. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerel Seçime Doğru... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement