Yeşilyurt 18. Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği Başladı - Son Dakika
Yerel

Yeşilyurt 18. Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği Başladı

Yeşilyurt 18. Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği Başladı

"Yeşilyurt 18.Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği"nin açılışı gerçekleştirildi.

23.06.2012 15:15

"Yeşilyurt 18. Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği"nin açılışı gerçekleştirildi.

Güreş sahasında gerçekleştirilen açılış programına; Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Cemal Akın ve Mustafa Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt Kaymakamı İlhan Abay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, kamu kurum ve kurumlarının başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları, bazı ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği'ni 18'inci kez yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Bir yeri anlamlı ve değerli kılan; değer ve birikimini, geleneklerini, örflerini geleceğe taşıma, canlı ve diri tutma kapasitesidir. Bu açıdan baktığımız zaman Yeşilyurt, fark edilir derecede mirasına sahip çıkma gayreti içerisindedir" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, şenliklerin ilçe, il ve ülkeye katkı verdiğini söyledi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt'un önemli bir ilçe olduğunu belirterek, "Yeşilyurt'un 3 ismi vardır. Çırmıktı ismi; ticaret, zeka ve çalışkanlığı ifade eder. İsmet Paşa ismi; sevgiyi ve Türkiye'yi ifade eder. Yeşilyurt ismi de; doğayı, sevgiyi ve sıcaklığı ifade eder. Bu anlamda Yeşilyurt hem Malatya için hem Türkiye için önemli bir ilçemizdir" ifadelerini kullandı.

Kaymakamı İlhan Abay, "Bizim Türk adetlerinde 'kervan yolda düzelir' anlayışı vardır. Ümit ederim festivalimizin sonu hayırlı ve bereketli olur" derken, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, "Dalbastı kirazı adıyla anılan güzel kirazımızın şenliğini yapıyoruz. İnşallah nasip olursa bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Açılış programı halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilyurt 18. Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement