Zonguldak Heyetinden, Romanya'ya Teknik Gezi - Son Dakika
Yerel

Zonguldak Heyetinden, Romanya'ya Teknik Gezi

Zonguldak Heyetinden, Romanya\'ya Teknik Gezi

Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Vacit Durdubaş, 25-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Romanya Teknik Çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

30.05.2014 16:46

Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Vacit Durdubaş, 25-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Romanya Teknik Çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban Başkanlığında gerçekleşen ziyaretlere, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri, Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Vacit Durdubaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Ajans Genel Sekreteri Faruk Tezel ve Ajans yetkilileri katıldı.

İlk ziyaret, Köstence Valiliği'ne gerçekleştirildi. Ziyarette Dobraca Bölgesinde yer alan Köstence'nin önemli bir liman şehri oluşunun bölgeye kattığı artı değerlerin konulmasının yanı sıra çok yakın bir zamanda Filyos'ta inşaatına başlanacak olan liman ile ilgili de bilgi deneyim paylaşımlarında bulunuldu. Liman kenti olmanın çok önemli avantaj olduğunun altını çizen Köstence Valisi Türkiye'nin son yıllardaki öne çıkan projelerini takdirle izlediklerini ve Komşu ülke olarak Türkiye'nin gelişmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Karşılıklı görüşmelerin ardından ziyaret Sona erdi. Romanya Teknik Çalışma Ziyaretlerinin diğer bölümünde Köstence Başkonsolosluğu ziyareti ile devam edildi. Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan ziyaret edildi. Ziyarette Dobraca Bölgesi Türk İş Adamları Derneği Başkanı Zeki Uysal da hazır bulundu. Karşılıklı görüş alışverişi ile devam eden ziyaret sonrası Türk İş Adamları Derneği Başkanı Zeki Uysal'a Kalkınma Ajansının faaliyet ve çalışmalarını tanıtan bilgi ve dokümanları takdim edildi. Ayrıca Konsolos çalışanlarımızla yapılan geniş bir değerlendirmeden sonra da toplantı sona erdi.

Romanya Teknik Çalışma Ziyaretlerine Köstence Ticaret Odası ile bölgenin kalkınması için faaliyet gösteren ve çalışmalar yapan Köstence Kalkınma Ajansına gerçekleştirildi. Romanya'nın Köstence Limanında devam eden çalışmada liman yetkililerinden geniş kapsamlı bilgiler alarak bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuldu.

Ziyaretlere Romanya'nın Köstence Şehrinde bulunan tarihi değerlere sahip ibadethaneler ziyaret edildi. Bu kapsamda ilk ziyaret Kral Camii'ne gerçekleşti. Toplantıların son gününde Romanya Türk İş Adamları Derneğinin düzenlemiş olduğu akşam yemeği programına katılım oldu. Programa Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Akbulut'un organize ettiği Türk Azınlıklar Milletvekili İbrahim Hüseyin, Türk Büyük Elçilik Müsteşarı Öznur Özkan, Büyük Elçilik Din Hizmetlisi Müşaviri Osman Kılıç ile Türk iş adamları katıldı. Gerçekleşen yemekte iş adamlarımız Türkiye' de son dönemde çok önemli gelişmeler yaşandığını ifade ederken gelecek 10 yıl içerisin de Türkiye'nin bölgenin ve dünyanın parlayan yıldızı olacağından kuşku duymadıklarını ifade ederek büyüyen ve gelişen bir Türkiye'yi gururla izlediklerini dile getirdiler. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak Heyetinden, Romanya'ya Teknik Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement