50 saat sonra enkazın altından çıkarılmıştı... O anları "Sanki kıyamet koptu" diyerek anlattı - Son Dakika
3.Sayfa

50 saat sonra enkazın altından çıkarılmıştı... O anları "Sanki kıyamet koptu" diyerek anlattı

50 saat sonra enkazın altından çıkarılmıştı.

15.02.2023 10:35  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

50 saat sonra enkazın altından çıkarılmıştı... O anları "Sanki kıyamet koptu" diyerek anlattı

SİVAS Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından enkazın altından 50 saat sonunda çıkarılan Saadet Özkömeç, deprem anını kıyamet koptu diyerek anlattı.

Kahramanmaraş merkezde yaşayan Özkömeç ailesi 7.6 şiddetinde yaşanan ikinci depreme ikamet ettikleri 6 katlı apartmanda yakalandı. Saadet Özkömeç, kocası ve kızıyla birlikte depremin etkisiyle yıkılan apartmanın enkazında kaldı. Enkaz üzerinde arama kurtarma çalışması yürüten ekipler, adeta iğneyle kuyu kazarak depremin 50. saatinde Özkömeç ailesine ulaşmayı başardı. Saadet Özkömeç bulunduğu yerden sağlıklı bir şekilde çıkarılırken yanında bulunan kocasının cansız bedenine ulaşıldı. Saadet Özkömeç'in Kahramanmaraş'ta yapılan ilk sağlık müdahalesinin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Kızının ise kendisinden bir gün çıkarıldığını belirten Saadet Özkömeç, korku dolu anları adeta kıyamet koptu şeklinde anlattı.

"Hiç açlık çekmedim"

Saadet Özkömeç, Enkazın altında hiç açlık çekmediğini sadece susadığını belirterek, "Depreme Kahramanmaraş'ta 6 katlı evimizde yakalandık. Allah kimseye yaşatmasın sanki o anda kıyamet koptu. 50 saat sonra çıkartıldım. Bilincim biraz açıktı ve hiç uyumadım. Sabah ki depremde bir anda uçtuk. Evde eşim ve kızım vardı. Dışarda ki sesleri duyuyordum demek ki nefes sayım bitmemiş. Hiç açlık çekmedim sadece susuzluk çektim. Su içmek için şişelerle uğraştım fakat içemedim" dedi.

"Üzerimizde ki yıkıntıların alınmasını istedik"

Saadet Özkömeç, enkazın altındayken yukardan gelen sesleri duyduğu anda kurtulmak istediğini belirterek, "Ekiplerin üzerimizde ki ayak seslerini duyduğumuzda bir an önce üzerimizde ki yıkıntıların alınmasını istedik. Kocamla ben birlikte çıktık fakat kocam maalesef sizlere ömür. Sözün bittiği yer, insanlar hep birlikte olsunlar. Daha çok AFAD, sağlıkçı, ambulans helikopter istiyoruz. Ne kadar insan kurtulursa o kadar iyi. Eşimle aynı odaydık fakat kızım başka odadaydı. Kızımda bir gün sonra enkazdan çıkarıldı" şeklinde konuştu.

50 saat sonra enkazın altından çıkarılmıştı... O anları "Sanki kıyamet koptu" diyerek anlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa 50 saat sonra enkazın altından çıkarılmıştı... O anları 'Sanki kıyamet koptu' diyerek anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement