Gülmen ve Özakça protestosuna gazlı müdahale
ANKARA - Başkent'te açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmasını polis ekipleri göz yaşartıcı gazla müdahale etti. İzinsiz gösteride çok sayıda eylemci gözaltına alındı.
Başkent'te açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmasını protesto eden grup ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Yüksel Caddesi ve açılan sokakları bariyerlerle kapatan çevik kuvvet ekipleri, dağılmaları yönünde uyarılarını dikkate almayan gruba göz yaşartıcı gaz ile müdahalede bulundu. Polis ekipleri ile eylemciler arasında yaşanan arbedede çok sayıda eylemci gözaltına alındı.
Eylemcilerin gözaltına alınmasının ardından bazı CHP'li milletvekilleri, Yüksel Caddesinde bulunan ve etrafı polis ekipleri tarafından bariyerlerle çevrilen İnsan Hakları Heykeli önünde oturma eylemi yaptı.
Son Dakika › 3.Sayfa › Gülmen ve Özakça Protestosuna Gazlı Müdahale - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.