Kırıkkale'de yangın tatbikatında 19 öğrenci hastanelik oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kırıkkale'de yangın tatbikatında 19 öğrenci hastanelik oldu

26.02.2026 14:54  Güncelleme: 15:07

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesindeki bir okulda düzenlenen yangın tatbikatı sırasında 19 öğrenci, duman ve yangın söndürme tüpünden yayılan tozdan etkilendi. Öğrenciler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde bir okulda düzenlenen yangın tatbikatı sırasında 19 öğrenci dumandan ve yangın söndürme tüpünden yayılan tozdan etkilendi. Olay, Yahşihan ilçesindeki Bayraktepe İlkokulu'nun bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, okul yönetimi ile Yahşihan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilere yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tatbikat kapsamında yakılan ateşten çıkan yoğun duman ve yangın söndürme tüpünde bulunan kuru kimyevi toz, rüzgarın etkisiyle öğrencilerin bulunduğu alana yayıldı. Duman ve tozdan 19 öğrenci etkilendi. Öğrenciler, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Kırıkkale'de yangın tatbikatında 19 öğrenci hastanelik oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement